Tiramisu raw-vegan – fără pișcoturi, zahăr și ouă
Această rețetă de tiramisu este ideală pentru cei care țin la o alimentație sănătoasă, și se străduiesc să consume deserturi cât mai naturale, făcute în casă.
Ingredientele necesare se pot procura de la magazinele naturiste. Veți vedea că se folosesc diferite tipuri de nuci, tărâțe, miere de albine și lapte vegetal. Acesta poate fi de cocos, de migdale, de susan, de orez, de soia etc.
În loc de cafea, la această rețetă se folosește cacao și roșcove. Dacă totuși vă place gustul de cafea, dar nu aveți voie de cofeină, puteți folosi cafea de cicoare sau alte cereale, sau cafea decofeinizată (2 linguri).
Tiramisu raw-vegan rețetă
Ingrediente blat
• 200 g de nuci
• 2 linguri de cacao
• 1 lingură de pudră de roșcove
• 6 curmale
• 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente cremă
• 200 g de caju crud
• 200 ml de lapte vegetal
• 2 linguri de tărâțe psyllium
• 3-4 linguri de miere
• 1 linguriță de esență de vanilie
Preparare
Puneți nucile la înmuiat într-un bol cu apă rece (câte să le acopere), și lăsați-le la hidratat peste noapte (cel puțin 8 ore). Procedați la fel și cu nucile caju, pe care le veți folosi la cremă.
Puneți nucile hidratate în robot (cu lama S). Adăugați curmalele tăiate puțin înainte, pudra de cacao și pudra de roșcove. Mixați până când obțineți o compoziție omogenă, ca o bilă. La final, adăugați esența de vanilie și mixați din nou. Dacă vi se pare că aluatul este prea uscat, mai adăugați câteva curmale înmuiate, pentru a se lega.
Pregătiți o formă rotundă detașabilă (inel de tort) cu diametrul de circa 16-18 cm. Tapetați-o cu nucă de cocos. Puneți coca în formă și presați cu degetele până se nivelează frumos.
Apucați-vă acum de cremă. Puneți laptele într-un bol și adăugați tărâțele de psyllium. Lăsați-le la înmuiat câteva minute.
Puneți caju-ul hidratat (scurs de apă) și tărâțele înmuiate cu tot cu lapte în robot. Mixați până obțineți o cremă fină. Adăugați mierea de albine și și esența de vanilie și mixați din nou până la omogenizare. Gustați de dulce, și dacă mai este nevoie, mai adăugați miere.
Turnați acest amestec peste blatul din formă și întindeți cu o lingură într-un strat uniform.
Introduceți forma în congelator și lăsați-o câteva ore, sau peste noapte. Scoateți forma și pudrați prăjitura cu pudră de roșcove sau cacao.
Ca si mie,asa imi plac clatitele, fara oua ,fara zahar, fara faina,fara ulei…
pai atunci nu il mai putem numi TIRAMISU ! 🙂
Tiramisu cu ghilimele 🙂
fara..fara…fara….asta nu mai e TIRAMISU !!!!
….si fara TIRAMISU….
Deci…gasiti alta denumire , asta nu este tiramisu….. sau ”trage-ma in jos”
tiramisu in italiana inseamna „trage-ma sus” (nu jos) si la ei se refera mai mult la a ridica moralul ,a da energie stim bine ce bomba de calorii este TIRAMISU -ul original
Tocmai de asta am scris „trage-ma in jos” pentru ca nu este tiramisu
virtual ,ne uitam la poza si gata .
Ca si la supa de pui….pui de toate dar nu pui pui :)))))
Atunci nu o numi tiramisu spune-i taifas
Tentativa de tiramisu. De ce nuci si caju, cand migdalele dau gustul special ?!
Pt asa reteta ,in orasul Brosteni din jud Suceava nu gasesti!😂😂 ingredientele
Pe scurt nu e tiramisu
Adica tiramisu……fara tiramisu