Piure cremos cu ROZMARIN și USTUROI

Rozmarinul și usturoi sunt două mirodenii care pot transforma o mâncare banală într-un preparat extrem de gustos și aromat. Pe lângă aroma lor deosebită, aceste condimente au proprietăți medicinale remarcabile.

Despre rozmarin se știe îndeosebi că este o plantă bună pentru memorie. Cu toate acestea, incorporarea lui în dieta zilnică ne poate aduce mult mai multe beneficii. Rozmarinul conține substanțe stimulează sistemul imunitar și circulator.

Piure cu Rozmarin și Usturoi

Piure cu Rozmarin și Usturoi

Grație efectului de creștere a circulației sangvine la nivelul capului și creierului, rozmarinul îmbunătățește memoria și concentrarea, și reduce oboseala mentală. Un studiu a arătat că doar simpla mirosire a rozmarinului poate crește memoria cu 75%. Mai mult, rozmarinul stimulează creșterea mai rapidă a părului. În rozmarin au fost descoperiți compuși antiinflamatori care pot reduce severitatea atacurilor astmatice.

Usturoiul are proprietăți antibiotice, antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare și anticancerigene. Este un foarte bun protector cardiovascular și antigripal.

Piure cu rozmarin și usturoi – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de cartofi
• 180 ml de lapte
• 2 lingurițe de rozmarin
• 2 căței de usturoi
• 2-3 linguri de unt
• sare după gust

Preparare

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în sferturi. Spălați-i în mai mult ape, apoi puneți-i la fiert într-o cratiță cu apă rece. Când sunt moi și furculița pătrunde prin ei, luați vasul de pe foc și lăsați-i să se răcorească.

Între timp, puneți laptele într-o cratiță mică. Adăugați untul și rozmarinul. Încălziți acest amestec până când untul se topește, apoi dați focul la mic.

Scurgeți excesul de apă din cartofi și pasații cu instrumentul pentru piure sau cu o furculiță.

Strecurați apoi laptele de rozmarin și turnați-l în piure. Laptele și untul cald fac piureul mai cremos. Amestecați până când obțineți un preparat omogen. La final, adăugați sarea și usturoiul zdrobit și mai amestecați o dată.

Serviți piureul cald, cu mămăliguță sau cu pâine, ca atare, cu o salată de varză sau sfeclă, sau ca garnitură pentru o mâncare mai sofisticată din carne.

Surse:

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=75

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=60

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Abia astept sa-l incerc. Multumesc !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.