Salată de sfeclă, ghimbir și semințe de dovleac
Vă prezentăm o rețetă gustoasă de sfeclă roșie, aromată cu ghimbir proaspăt și decorată cu miez de semințe de dovleac. Gustul dulceag al sfeclei face o pereche ideală cu gustul picant al ghimbirului.
Salată de sfeclă cu ghimbir și semințe de dovleac
Cu fiecare rețetă vă reamintim beneficiile extraordinare ale consumului de sfeclă roșie. Această legumă este foarte bogată în fier, vitamina C și acid folic. Conține antioxidanți, fibre, proteine și destule vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, colină), precum și foarte multe minerale, ca orice rădăcinoasă: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru și seleniu.
Sfecla roșie are capacitatea de a suprima anumite tipuri de cancer, de a combate inflamațiile și anemia, și de a reduce tensiunea arterială și colesterolul mare.
Ingrediente
• 2 sfecle mici
• 1 lingură de rădăcină de ghimbir ras
• 100 g de semințe de dovleac sau fistic
• 2-3 linguri de ulei de măsline
• ½ lămâie
• sare și piper
Preparare
Pentru ca sfecla să fie mai dulce și mai bogată în nutrienți, coaceți-o în cuptor. Fierberea în apă reduce valoarea nutritivă. Aprindeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Lăsați-l să se încingă. Între timp, spălați bine sfeclele și puneți-le într-o tavă. Lăsați-le să se coacă circa o oră, sau până când sunt suficient de moi încât furculița pătrunde ușor în ele.
Lăsați-le să se răcorească, apoi tăiați capetele și curățați-le de coajă. Tăiați sfeclele în sferturi sau cubulețe și puneți-o în bolul pentru salată.
Într-un bol separat, preparați dressingul (sosul), amestecând uleiul de măsline cu zeama de lămâie și puțină apă. Adăugați ghimbirul ras, sare și piper după gust.
Turnați dressingul peste sfecla coaptă, și amestecați ușor. Presărați deasupra miez de semințe de dovleac sau fistic copt.
În locul semințelor de dovleac puteți folosi semințe de chimen, iar în locul ghimbirului, 1-2 lingurițe de hrean ras.
MERITA TESTAT…