Salată de cartofi cu LĂMÂIE și MĂRAR

Vă propunem o salată cu iz văratic, foarte gustoasă și aromată, datorită mărarului și lămâii. Conține de asemenea mazăre, de aceea este și foarte sățioasă.

O altă variantă ar fi să folosiți ridiche roșie în locul boabelor de mazăre. Puteți încerca mai multe variante. Vara puteți folosi ceapă verde în loc de ceapă uscată.

Salată de Cartofi cu Lămâie și Mărar

Salată de Cartofi cu Lămâie și Mărar

Salată de cartofi cu lămâie și mărar – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de cartofi
• 1 cană de mazăre verde
• 1 ceapă roșie
• 3 linguri de mărar proaspăt tocat
• ½ lămâie
• 2 linguri de lapte
• maioneză
• sare după gust

Preparare

Spălați cartofii și puneți-i la fiert în coajă într-o oală cu apă și sare. Dacă nu folosiți mazăre din conservă, fierbeți și mazărea, într-un vas separat.

După ce cartofii au fiert și au devenit moi, luați vasul de pe foc. Curățați-i de coajă după ce s-au răcorit puțin. Tăiați-i cartofii în sferturi și puneți-i într-un bol de salată.

Adăugați boabele de mazăre fiartă, ceapa tăiată solzișori, lămâia tocată mărunt, maioneza, laptele și sarea. Amestecați cu grijă pentru a nu sfărâma cartofii sau mazărea. Presărați la final mărarul verde tocat.

Această salată poate fi servită caldă, sau rece.

Beneficii

Pe lângă faptul că dă o aromă proaspătă mâncărurilor, mărarul este o mirodenie foarte sănătoasă, pe care ar trebui să o folosim mai des în alimentația noastră. Studiile au arătat că mărarul conține compuși care protejează organismul de radicalii liberi și carcinogeni.

La fel ca și pătrunjelul, mărarul este considerat un aliment chemoprotector, care ajută la neutralizarea unor compuși cancerigeni proveniți din fumul de țigară, fumul de grătar sau fumul produs de arderea gunoiului.

Uleiurile volatile regăsite în mărar au de asemenea proprietăți bacteriostatice (combat bacteriile).

Mai puțin cunoscut este conținutul de calciu al mărarului, care reduce pierderea de masă după menopauză sau în cazul artritei reumatoide. Mărarul este de asemenea o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, magneziu, fier și mangan.

Dacă nu aveți mărar proaspăt, puteți folosi semințe de mărar. Acestea ajută la calmarea durerilor de stomac după o masă.

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=71

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.