Supă PIZZA – variantă lichidă, pentru zilele friguroase de iarnă

Această supă este ca o pizza în variantă „lichidă”, potrivită în sezonul rece, când trebuie să consumăm mâncăruri calde sau fierbinți, și picante, pentru a pune sângele în mișcare și a ne încălzi.

Veți găsi în această supă toate aromele specifice unei pizza, precum bacon, mozzarela, roșii, ardei și ciuperci.

Supă Pizza Rețetă

Supă Pizza Rețetă

Supă pizza – rețetă

Ingrediente

• 800 ml de borș
• 1 cutie de roșii întregi
• 4 felii de bacon
• 230 g de ciuperci
• 1 ardei gras verde
• 1 ceapă
• 2 căni de pastă de roșii
• mozzarela rasă
• 1 linguriță de oregano
• ¼ linguriță de piper negru

Preparare

Puneți borșul, roșiile tăiate, pasta de roșii, oregano și piperul într-o oală. Amestecați și puneți capacul. Când începe să fiarbă, dați focul la mic. Între timp, căliți ciupercile tocate, ardeiul gras tocat, ceapa și baconul tocate într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Amestecați ocazional până când ceapa și ardeiul au devenit puțin moi.

giphy

Adăugați acest amestec de legume în oala cu supă. Turnați supa în boluri, și presărați pe deasupra mozzarela rasă.

O altă variantă a rețetei de supă-pizza este aceasta:

– puneți într-o tigaie antiaderentă puțin bacon și căliți-l câteva minute
– adăugați apoi morcov ras, ceapă și usturoi și lăsați-le să se frigă încă 5-10 minute
– adăugați bulion și puțină făină, să se îngroașe
– când s-a legat, transferați acest amestec într-o cratiță de lut
– adăugați borșul, pasta de roșii sau roșii întregi pasate la blender, puțin cimbru uscat, oregano și o frunză de dafin
– puneți oala pe foc și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic 25 de minute (opțional, puteți pasa totul cu un blender, pentru a obține o supă mai cremoasă și mai fină)
– adăugați apoi puțină smântână pentru a se îngroșa
– când supa este gata, presărați deasupra o cantitate cât mai mare de mozzarela
– decorați cu felii de ardei gras roșu. Introduceți apoi cratița în cuptor și lăsați-o până când mozzarela se topește și supa arată ca o pizza.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.