Turte din MEI – rețetă Oshawa

Regimul Oshawa este una din cele mai drastice diete, dar și una din cele mai eficiente, nu doar pentru pierderea în greutate, ci mai ales pentru detoxifierea, echilibrarea și vindecarea organismului.

Acest regim a fost creat de dr. George Oshawa, numit și „părintele macrobioticii”. S-a vindecat împreună cu soția sa și multe alte persoane de febră tifoidă în timpul unei epidemii cu ajutorul unui post de 2 luni (60 de zile).

Turte din Făină de Mei Oshawa

Turte din Făină de Mei Oshawa

Mai târziu, Oshawa se tratează de o boală mortală (ulcer tropical) printr-un regim bazat pe cereale integrale. Regimul Oshawa, care îi poartă numele, constă tocmai în consumul unei cantități mari de cereale. Acestea trebuie să reprezinte 70%-90% din alimentația zilnică.

Această dietă durează 7-10 zile, timp în care se consumă doar cereale: grâu, grișcă, orez și mei. Se pot fierte, sau se pot prepara sub forma unor terci (ca mămăliga), sau turtițe (măcinate în prealabil). Se pot folosi diverse combinații.

Aceste preparate de cereale se pot condimenta cu sare. Pe durata regimul se poate bea apă.

Turte din mei Oshawa – rețetă

Pentru a prepara aceste turte, aveți nevoie doar de 3 ingrediente. Făina de mei se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate obține acasă prin măcinarea fină a boabelor sau fulgilor de mei prin râșnița de cafea sau cu printr-o moară de cereale.

Ingrediente

• 500 g de făină de mei
• 150 ml de apă
• 1 linguriță de sare

Preparare

Cantitățile date pentru ingrediente sunt doar orientative. Nu trebuie respectate anumite cantități. Amestecați pur și simplu făina de mei cu apă până când rezultă un terci moale. Adăugați puțină sare și amestecați. Lăsați circa 2 ore, apoi frământați puțin aluatul.

Puteți adăuga și semințe de in măcinate în aluat.

Metode de coacere a turtelor

Modelați turtițe din aluatul obținut. Aveți mai multe variante sănătoase de a coace aceste turte din făină de mei:

– la cuptor, circa 30 de minute, sub formă de lipie
– pe o tablă încinsă
– în tigaie, fără ulei, la foc mic

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.