Salată de SFECLĂ și PEȘTE („pește în șubă”) – o rețetă delicioasă

Vă prezentăm o salată extrem de gustoasă și interesantă, pe bază de pește și legume. În rețeta originală se folosește hering, dar merge bine și macroul marinat. Puteți cumpăra macrou marinat din piață, de la ruși.

Pește în Șubă Rețetă

Pește în Șubă Rețetă

Rețeta este celebră, dar foarte simplă, ușor de făcut în casă. Combinația de legume merge foarte bine cu gustul macroului marinat. Este un aperitiv vibrant, delicios, sănătos și interesant pentru musafiri.

Salată de sfeclă și macrou – rețetă

În loc de macrou puteți folosi hering. Iese foarte bună cu ceapă verde, când aceasta este în sezon și avem de unde să o procurăm.

Ingrediente

• 200 g de macrou sau hering marinat conservat în ulei
• 3 sfecle mici
• 3 morcovi
• 2 cartofi
• 1 ceapă 
• circa 400 g de maioneză de casă
• sare

Preparare

Puneți sfeclele și cartofii la fiert în coajă. Răzuiți morcovii și apoi puneți-i la fiert.  După ce au fiert, decojiți cartofii și  sfeclele (cât sunt calde), și dați-le pe răzătoare. Procedați la fel cu morcovii.

Tocați macroul cât mai fin. Dați ceapa pe răzătoarea mică și scurgeți puțin zeama. Această salată se aranjează în straturi pe un platou, astfel:

– strat de cartofi
– un strat de maioneză
– strat de morcov
– strat de maioneză
– macrou mărunțit
– ceapa tăiată solzișori
– strat de maioneză
– acoperiți totul cu un strat de sfeclă rasă
– la final, decorați suprafața cu maioneză și albuș ras

Pește în Șubă Rețetă

Pește în Șubă Rețetă

După fiecare strat, presărați câte puțină sare. Lăsați salata la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi introduceți platoul în frigider, sau lăsați-l la rece, în balcon dacă este iarnă, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine și legumele să-și amestece sucurile colorate. Salata este mult mai gustoasă după ce a stat o noapte la rece. Dimineață veți găsi o salată roșie.

O idee mai practică este să asamblați straturile de salată într-un vas yena.

Puteți servi această salată delicioasă la micul-dejun sau în orice alt moment al zilei.

10 comentarii

  1. Se numește „peste în șubă”. E delicioasa

  2. Intamplator am incercat-o…dezamagire totala….nu am putut manca decat jumatate de lingurita.
    Raman la salatele noastre de peste afumat simple cu otet si ceapa

    • Sunteti conservatoare. Eu mananc sfecla rosie de mica si de aceea imi plac toate combinatiile unde este si sfecla rosie Am salata de iarna cu sfecla rosie., o bunatate , un deliciuuuu. Se fierbe sfecla , in coaja sau se coace .Cartofi fierti. Doua cepe pestisor se alearga putin prin uleiul incins , sa ramana crocanta , nu prajita . Se taie sfecla si cartofei cubulete + sare + otet de mere= dupa gust.+ ceapa cu uleiul din tigaie . amestecam. Tocam subtirel varza acra din belsug si o amestecam cu salata . N.o sa va para rau daca faceti acesta salata . asta doar ptr cei care iubesc sfecla . Reteta este si cu boabe fierte de fasole rosie, a carui boabele fierte raman intregi…

    • Se mananca adoua zi ,cand se amesteca gusturile si aromele sin ea ! Am facuto si a fost un deliciu !

  3. Imi place cum se prezinta. Sigur amsa o fac. Intimplator imi plac toate ingredientele.

  4. Eu am folosit hering afumat ,deasupra puteti pune albus de ou dat prin razatoare ptr.aspect

  5. Eu pun sfecla intai,pt ca asa cum e prezentata aici nu arata deloc frumos,n-as manca asa ceva!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.