Băutură de ROȘCOVE, bogată în minerale și antioxidanți – un înlocuitor excelent pentru cafea (rețetă + beneficii)

Roșcovele sunt plante leguminoase, cu păstăi și boabe ca fasolea, cultivate de 4.000 de ani în Orientul Mijlociu. Pudra de roșcove, comercializată și sub numele de „carob” – este cunoscută și folosită ca un înlocuitor pentru pudra de cacao în deserturi și băuturi.

Băutură de Roșcove Rețetă și Beneficii

Băutură de Roșcove Rețetă și Beneficii

Datorită texturii și culorii sale similare pudrei de cacao, carobul este cel mai des folosit la prepararea de ciocolată vegană, budinci, mousse de ciocolată (cu avocado sau banane la blender), negrese, biluțe raw, smoothie-uri, înghețată, sau ca înlocuitor pentru ciocolata caldă și cafea.

Cu toate acestea, spre deosebire de cacao, care este amăruie la gust, pudra de roșcove are o aromă mult mai dulce, cu o tentă subtilă de scorțișoară și caramel.

Comparativ cu cafeaua, carobul nu conține cofeină, nici oxalați. Carobul nu reduce absorbția calciului în fluxul sangvin. Din contră, conține cantități mari de calciu, care este extrem de prețios pentru sănătatea osoasă.

Băutură de roșcove – rețetă

Băutură din Pudră de Roșcove Rețetă

Băutură din Pudră de Roșcove Rețetă

Această băutură este ideală pentru zilele reci de toamnă sau iarnă. Poate fi servită la micul-dejun, în locul cafelei de dimineață. Este la fel de bună și seara, înainte de culcare, alături de câțiva biscuiți de ovăz, pentru un efect relaxant și sedativ.

Ingrediente

• 250 ml de apă sau lapte vegetal
• 1 lingură de pudră de roșcove

Preparare

Puneți apa sau laptele la încălzit într-un ibric. Nu trebuie să fiarbă. Puneți 1 lingură de pudră de roșcove într-o cană și adăugați puțină apă rece. Amestecații până se dizolvă bine, și turnați apa fierbinte peste ea. mestecați și serviți imediat.

Ca arome opționale, puteți folosi vanilie, scorțișoară, cardamom, zahăr brut sau miere.

Beneficii și indicații terapeutice

Beneficiile pudrei de roșcove se datorează în mare parte conținutului nutritiv extrem de bogat și divers. Conține foarte mulți antioxidanți și minerale esențiale, precum calciu, magneziu, fier, zinc, potasiu, fosfor și mangan.

Este de asemenea o sursă foarte bună de seleniu și proteine. Conține vitaminele A, B2, B3, D, E și K.

În medicina tradițională, pudra de roșcove este folosită pentru tuse, dureri în gât, diaree și stomac deranjat.
Carobul ajută la reglarea intestinală, datorită fibrelor și taninurilor pe care le conține. Fibrele sunt importante și pentru prevenirea constipației, stărilor de greață și vomă. Pectina ajută la reducerea colesterolului.

Acidul galic prezent în roșcove are efecte analgezice, anti-alergice, antibacteriene, antioxidante, antivirale și antiseptice.

Pudra de roșcove este foarte bună pentru persoanele care au probleme cu tiroida sau suferă de alergii. Este recomandată și în alimentația femeilor gravide, mamelor care alăptează și copiilor.

Antioxidanții puternici din carob protejează organismul de daunele radicalilor liberi și ajută la prevenirea bolilor cronice sau degenerative, și a îmbătrânirii premature.

Calciul și fosforul din pudra de roșcove sunt esențiale pentru menținerea densității osoase. Din acest motiv, carobul nu trebuie să lipsească din alimentația persoanelor cu risc de osteoporoză, cum sunt femeile aflate în perioada de menopauză sau postmenopauză.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.