Chifteluțe de PEȘTE, la cuptor – rețetă Dukan
Aceste chiftele sunt foarte gustoase, sănătoase și practice. Sunt ideale pentru cei care sunt la regim sau vor să mănânce sănătos, fără prăjeli și carne grasă. Pot fi consumate în faza de atac din dieta Dukan.
Peștele este cea mai bună carne pe care o putem consuma. Chiar și peștele gras conține grăsimi sănătoase, benefice pentru inimă și creier. Aceste chiftele se fac foarte repede și sunt extrem de versatile. Le putem pregăti și ca aperitiv pentru o masă festivă.

Chiftele de Pește – Rețetă Dukan
Chiftele de pește la cuptor – rețetă Dukan
Dacă nu vă încântă ideea de a folosi brânză dulce la această rețetă, renunțați la ea. Puteți folosi mai multe legume, precum morcovi și cartofi, și mai multă verdeață.
Ingrediente
• 700 g de file de pește
• 2 linguri de brânză de vaci
• 1 albuș de ou
• 1 lingură de tărâțe de grâu
• ceapă, usturoi, mărar după gust
• sare, piper după gust
Preparare
Folosiți un tip de pește fără multe oase, precum șalău, știucă, păstrăv, somon, merluciu sau cod. Puneți-l la fiert în apă și puțină sare, circa un sfert de oră. Fărâmițați-l puțin cu mâinile, asigurându-vă că nu conține oase sau spini, apoi puneți-l în blender.
Adăugați și albușul de ou, brânza, ceapa și usturoiul, mărarul, sarea și condimentele dorite. Măcinați tărâțele de ovăz în râșnița de cafea pentru a le transforma în făină și adăugați-o în blender peste restul ingredientelor.
Mixați până când toate ingredientele se mărunțesc și se transformă într-o compoziție omogenă. Dacă pasta rezultată vi se pare prea moale pentru a modela din ea chiftele, mai adăugați puțină făină din tărâțe măcinate.
Luați câte o bucățică de compoziție și formați bile rotunde în palme. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizați-le puțin pentru a căpăta aspectul unor chiftele tradiționale. Sau le puteți forma direct din palme în forma dorită.
Cât timp pregătiți chiftelele, aprindeți cuptorul și lăsați-l să se înfierbânte bine. Lăsați chiftelele circa 30-40 de minute, sau până când vedeți că sunt gata.
Aceste minunate chiftele de pește pot fi servite simple, sau cu diferite tipuri de salată: de varză, de roșii, de țelină etc.