Prune cu nuci la cuptor – desert aromat de toamnă, fără zahăr, făină
Nimic nu este mai sănătos decât un desert preparat din fructe. Pe lângă faptul că este foarte gustos, acest desert de sezon se prepară destul de repede, și nu costă mult.
Nu se folosesc lactate, ouă, făină și alte ingrediente care compromit silueta.

Prune cu Nuci la Cuptor Rețetă
Prunele conțin foarte puține calorii, carbohidrați și grăsimi, și de aceea acest fruct pot fi consumate fără probleme de persoanele aflate la dietă, inclusiv de diabetici, întrucât au un indice glicemic mic.
Prunele sunt o sursă bună de vitamina C și vitamina A. Acești antioxidanți protejează celulele de daunele radicalilor liberi, susțin sănătatea sistemului imunitar, a pielii și a vederii. Conțin de asemenea vitamina K, fibre, potasiu, cupru, calciu și fosfor – 2 minerale esențiale pentru menținerea densității osoase.
Consumul de prune a fost asociat cu scăderea colesterolului, reglarea tranzitului intestinal și prevenirea osteoporozei la femeile aflate în perioada de menopauză.
Prune cu nuci la cuptor – rețetă
Ori de câte ori simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, apelați la această rețetă simplă. Prunele se găsesc peste tot acum, iar nucile sunt probabil deja în cămară, adunate cu grijă pentru iarnă.
Ingrediente
• 500-700 g de prune
• 50-80 g de nuci
• ¼ linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
• îndulcitor non-caloric după gust, precum stevia, green sugar sau eritritol
Preparare
Prunele trebuie să fie coapte bine pentru a obține un desert dulce.
Spălați prunele, desfaceți-le în două, scoateți sâmburii, apoi tăiați-le în sferturi. Puneți-le într-un vas yena sau altă tavă termorezistentă, astfel încât să acopere toată baza vasului. Miezul de nucă se zdrobește puțin, pentru a simți textura crocantă în contrast cu frăgezimea prunelor coapte.

Prune cu Nuci la Cuptor Rețetă
Presărați zahărul și scorțișoara peste prune și amestecați ușor cu o lingură. Puteți renunța complet la zahăr, deoarece prunele sunt foarte dulci, iar după ce se coc în cuptor, vor deveni și mai suculente și dulci. Adăugați la final nucile zdrobite pe deasupra.
Introduceți tava în cuptorul încins, și lăsați fructele să se coacă aproximativ o oră, sau până când prunele și-au lăsat un sirop roșiatic, foarte dulce.

Prune cu Nuci la Cuptor Rețetă
Pe lângă prune, mai puteți folosi mere, pere, gutui, dovleac, piersici, nectarine, cireșe etc. Gustul va fi și mai deosebit.
wow!cred ca sunt delicioase…am sa incerc cu siguranta
Ce bn arată
O idee buna ! Se prepara usor si este un desert sanatos
Nu este deloc sanatos, este doar gustos !!! Nuca procesata termic este foarte toxica !!!!
Bun,bun!
Voi prepara si eu . Multumesc !
Mmmmmm…ce fumos arata, as vrea o portie…
Uhm! Ce bunatate de la Dumnezeu!
Se presupune ca sunteti un site ce promoveaza lucruri sanatoase. Dar chiar nu stiti ca nuca procesata termic este toxica ????
Puneti in loc de nucă, pesmet. Sunt un deliciu