Înghețată de PEPENE GALBEN și IAURT (rețetă)

Pepenele galben este o delicatesă a verii, atât prin dulceața sa parfumată, cât și prin textura lui fină și zemoasă. Se pretează foarte bine la înghețate și sorbeturi de casă.

Sorbet de Pepene Galben rețetă

Sorbet de Pepene Galben rețetă

Acest fruct are un conținut nutrițional divers. Conține de 30 de ori mai mult beta-caroten decât portocalele, precum și alfa-caroten și alți derivați, precum luteină, zeaxantină și beta-criptoxantină. Aceștia antioxidanți sunt foarte importanți pentru protejarea retinei și prevenirea bolilor oculare, în special a celor asociate cu vârsta.

Pepenele galben este o sursă importantă de vitamina C, vitamina A, potasiu, cupru, acid folic, vitaminele B1, B3 și B6, magneziu, fibre și vitamina K.

Înghețată de pepene galben – rețetă

Ingrediente

• 1 pepene galben
• 400 g de iaurt
• 3 linguri de miere de albine

Preparare

Pepenii galbeni mici au de obicei mai multă dulceață. Alegeți unul de un kilogram pentru această rețetă.

Tăiați pepenele în două, îndepărtați semințele, curățați bine centrul și apoi scoateți tot miezul. Tăiați-l bucăți și puneți-l în blender. Adăugați iaurtul și mierea de albine și mixați, până când pepenele se zdrobește complet și se face pastă. Alegeți un iaurt cremos, simplu.

După ce s-a omogenizat bine, gustați de dulce, și dacă mai este nevoie, mai adăugați miere. Pepenele galben are aroma lui deosebită, însă dacă doriți, mai puteți pune puțină vanilie, mentă, sau altă aromă preferată.

Lăsați compoziția de sorbet să stea în frigider circa 2-3 ore, apoi pune-o în mașina de înghețat.

Dacă nu aveți în casă o mașină de făcut înghețată, puneți compoziția în congelator, în caserole sau alte forme speciale.

Este important să scoateți sorbetul din congelator de câteva ori, la fiecare 30 de minute, pentru a-l amesteca din nou energic (sau mixa în blender). Astfel veți zdrobi acele de gheață formate.

Există și un truc care împiedică formarea cristalelor de gheață: adăugați în compoziție 1-2 lingurițe de rom sau alt alcool.

Pentru un plus de aromă, combinați pepenele galben cu piersici sau nectarine la această rețetă!

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=17

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.