Limonada cu Ghimbir, Lămâie, Miere şi Mentă
Iarna ne plângem de tremurul de frig, iar vara suntem nemulţumiţi de picurii de transpiraţie care ni se scurg pe frunte. Potrivit acestor observaţii, am tinde să spunem că omul nu este niciodată mulţumit. Tocmai din acest motiv el a căutat mereu mijloace de dobândire a perfecţiunii, sau cel puţin a unei stări de bine. Şi când vine vorba de căldura din timpul verii, găsirea unor metode de răcorire eficiente pare să fie unica preocupare cu adevărat importantă pentru noi.
Lămâia rămâne prima opţiune de hidratare pe perioada verii, când organismul este cucerit de căldură şi moleşit de temperaturile ridicate. Însă mult mai căutat este astăzi ghimbirul.
Ghimbirul are efecte de întărire a organismului, de protecţie împotriva bolilor şi de întinerire. Conţine magneziu, Vitamina B6, potasiu şi cupru, şi este recomandat în: gripă, dureri de gât, astm, crampe la stomac, balonare şi gaze, reumatism.
Limonada făcută din ghimbir şi lămâie este una din cele mai gustoase şi sănătoase. Parfumată, aromată, purificatoare şi înveselitoare, limonada din ghimbir, cu lămâie, miere sau mentă este o alegere extraordinară pentru copii, adulţi şi vârstnici.
Reţetă Limonada din ghimbir şi lămâie
Acesta este de fapt un sirop preparat din lămâie şi ghimbir, care poate fi adăugat şi în ceaiuri, sau înmulţit şi consumat cu apă rece. Reţeta este simplă şi uşor de preparat în casă.
Ingrediente:
• 50 g de rădăcină de ghimbir
• 3 lămâie
• 300 g de zahăr fin
Mod de preparare:
- se curăţă ghimbirul, se taie bucăţi şi se pune la fiert
- în apa de fiert se adaugă lămâile decojite şi zahărul
- se lasă la fiert până se topeşte zahărul
- când e gata, siropul se pune la răcit
- se poate consuma în apă minerală sau cu apă şi cuburi de gheaţă
Limonada de lâmâie cu sirop de miere şi ghimbir
Mod de preparare:
• se prepară siropul: se pun la fiert 150 ml de miere şi 150 ml de apă, la foc mic
• se curăţă ghimbirul şi se rade pe răzătoare
• se adaugă în vasul cu miere şi apă şi se ia de pe foc
• se acoperă şi se lasă la infuzat jumătate de oră
• se strecoară siropul şi se lasă la răcit
• se prepară limonada din lămâi şi apă şi se adaugă siroul de miere şi ghimbir
• limonada se poate servi rece, cu gheaţă, cu frunze de mentă sau felii de lămâie
Limonadă de ghimbir cu mentă
Această băutură este şi mai răcoritoare şi energizantă. În combinaţie cu menta, ghimbirul capătă o aromă şi mai picantă şi puternică. Notează că acest elixir de vară activează secreţia bilei şi uşurează digestia! Este un leac de asemenea indicat celor care suferă de probleme respiratorii.
• 2 linguriţe de ghimbir
• 2 lămâi mari
• 2 litri de apă plată
• câteva frunze de mentă
• miere
• cuburi de gheaţă
Mod de preparare:
• se zdrobesc feliile de lămâie cu miere, folosind o lingură de lemn
• se mai storc o dată feliuţele de lăâie şi se scot afară
• peste zeama obţinută se adaugă apă şi se amestecă bine
• se adaugă în limonadă ghimbirul ras prin răzătoarea mică şi frunzele de mentă
• se umple o cană cu gheaţă şi se toarnă limonada
o folosesc ,,, e super …
O minunatie ,f placuta !
MINUNAT !!!