Supă-cremă din CONOPIDĂ – o rețetă de post delicioasă și ANTICANCER

Deși nu are parte de o atenție la fel de mare ca și alte legume din familia cruciferelor – precum varza sau broccoli – conopida apare citată în numeroase studii ca un aliment recomandat în dietele de prevenirea a cancerului, în special a cancerului de sân, de prostată, de colon și ovarian.

Supă-Cremă de Conopidă Anticancer

Supă-Cremă de Conopidă Anticancer

Asocierea dintre consumul de conopidă și prevenirea acestor tipuri de cancer se datorează compușilor pe care această legumă în conține, care susțin trei sisteme ale corpului strâns legate de dezvoltarea cancerului: sistemul de detoxifiere, sistemul antioxidant și sistemul inflamator/antiinflamator.

Dezechilibrele cronice ale unuia din aceste sisteme cresc riscul de cancer. Când ele apar simultan în toate cele 3 sisteme, riscul de cancer este și mai mare.

Conopida este foarte bogată în:

– vitamina K
– vitamina B9 (acid folic)
– vitamina B5
– vitamina B6
– colină
– fibre
– omega-3
– mangan
– fosfor
– biotină
– potasiu
– vitamina B2
– proteine
– vitamina B1
– magneziu
– vitamina B3

Supă-cremă de conopidă – rețetă

La fel ca și broccoli, conopida nu are un gust foarte bine conturat sau specific, de aceea mulți dintre noi nici nu folosim foarte des aceste legume la gătit. Supa-cremă este o rețetă la care textura conopidei se pretează foarte bine.

Ingrediente

• 1 conopidă medie
• 2 cartofi mari sau 3 mici
• 1 ceapă mare sau 2 mici
• 2 linguri de ulei
• sare și piper alb, după gust
• verdețuri

Preparare

Desfaceți conopida, spălați cu atenție buchețelele și lăsați-le să se scurgă bine de apă.

Tăiați ceapa mărunt și puneți-o la călit cu uleiul de măsline într-o cratiță. Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe mici și puneți-i peste ceapă. Adăugați apoi și conopida. Turnați apă cât să acopere legumele și lăsați totul la fiert la foc potrivit, până când toate ingredientele sunt fierte bine. În această apă puteți adăuga diverse condimente preferate.

Urmează pasarea supei. Puneți legumele și câte puțină apă în vasul blenderului și mixați până când obțineți o compoziție fină și cremoasă. Mai adăugați apă, până atingeți consistența dorită.

Dacă nu țineți post, puteți adăuga în supa cremă obținută și puțină smântână sau cașcaval.

Adăugați sare și piper alb și gustați dacă mai trebuie ceva. Supa cremă de conopidă se servește în boluri adânci, cu crutoane și puțin pătrunjel verde tocat mărunt.

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=13

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.