ÎNGHEȚATĂ naturală, din 3 ingrediente pe care deja le ai în casă

Un desert minunat, pentru zilele arzătoare de vară este această înghețată din iaurt. Este atât de simplă și reușită, încât o veți trece la favorite și o veți prepara din nou, cu prima ocazie.

Înghețată din Iaurt

Înghețată din Iaurt

Înghețată naturală – rețetă

Cu siguranță că aveți ceva iaurt și cacao prin casă. Cât despre gem, oricine mai are cel puțin un borcănel din anii trecuți, dacă nu a apucat să facă unul proaspăt în sezonul acesta de fructe.

Ingrediente

• 1 găletușă de iaurt cremos
• 4-5 linguri de gem
• 4-5 linguri de cacao

Preparare

Această înghețată nici nu necesită o preparare propriu-zisă. Trebuie doar să combinați ingredientele. Puteți folosi iaurt Pilos, de la Ldl, este foarte cremos și gustos, sau un iaurt natural, preparat în casă.

La capitolul gem, folosiți ce aveți în casă, sau ce gem vă place. Merge foarte bine cel de prune, afine, struguri sau alte fructe de pădure. Gemul trebuie fie să gros și bine legat, pentru a nu subția iaurtul.

Înghețată din Iaurt

Înghețată din Iaurt

Desfaceți găletușa de iaurt, adăugați gemul și amestecați cu o lingură. Adăugați apoi și pudra de cacao, și amestecați bine, până la omogenizare. Gustați de dulce. Puteți adăuga și puțină esență de vanilie sau de rom, după gust. Nu puneți zahăr, deoarece gemul va adăuga suficientă dulceață compoziției.

Aceasta este compoziția de înghețată. Dacă o veți servi acum, veți vedea că este foarte bună, întocmai ca o budincă.

Puneți găletușa în frigider și lăsați-o câteva ore să se răcească bine. Este foarte bună mai moale, nu neapărat foarte înghețată.

Înghețată din Iaurt Rețetă

Înghețată din Iaurt Rețetă

În loc de cacao puteți folosi pudră de roșcove. Este mult mai bogată în antioxidanți și mai dulce și aromată decât cacaua.

Cu siguranță că puteți îmbogăți această rețetă de înghețată folosind și alte ingrediente, fie în amestec, fie ca topping sau decor, precum: nuci, stafide, banane, scorțișoară, fulgi de ciocolată, goji etc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.