ÎNGHEȚATĂ sănătoasă din IAURT și FRUCTE

Iaurtul înghețat era considerat în America anilor ’80 o alternativă mai sănătoasă pentru înghețată, datorită conținutului redus de calorii. Rețetele moderne presupun adăugarea de fructe pentru a obține un desert mult mai sănătos pentru copii, mai răcoritor și mai puțin primejdios pentru silueta femeilor.

Înghețată din Iaurt

Înghețată din Iaurt

Această înghețată nu conține grăsimi dăunătoare, nici zahăr. Este bogată în probiotice (din iaurt), vitamine și antioxidanți (din fructe). Ca îndulcitor, puteți folosi miere de albine, sirop de agave sau extract de stevia. Folosiți un iaurt natural, preferabil făcut în casă. Dacă folosiți iaurt din comerț, alegeți un iaurt cremos, cum este cel grecesc.

Înghețată din iaurt și fructe – rețetă

Rețeta este extrem de simplă. Aveți nevoie de un blender pentru a omogeniza iaurtul cu fructele. Puteți folosi orice fel de fructe vă plac. Cel mai bine merg fructele de pădure. Folosiți fructe congelate (fructe proaspete lăsate în congelator cel puțin o noapte sau cumpărate din magazine la pungi) dacă vreți să obțineți o înghețată instant, pe care să o consumați imediat după preparare.

Ingrediente

• 250 g de fructe de pădure congelate
• 250 g de iaurt natural
• 2 linguri de miere lichidă

Preparare

Puteți folosi un amestec de fructe de pădure sau doar un singur soi: afine, căpșuni, zmeură, merișoare, coacăze, mure etc.

Puneți fructele congelate în blender. Adăugați iaurtul și mierea, și pulsați de câteva ori, până când fructele se zdrobesc și încep să se transforme în pastă. Mixați apoi în continuu câteva secunde, până când obțineți o compoziție fină și omogenă, asemănătoare unei înghețate ușor topite.

Puneți înghețata în boluri sau în cornete și serviți-o imediat. Dacă vă place mai solidă, transferați compoziția în caserole de plastic și lăsați-o la congelator câteva ore. Pentru a preveni formarea acelor de gheață, adăugați la mixare 1 linguriță de alcool (rom, vișinată etc).

Înghețată pe Băț

Înghețată pe Băț

Dacă aveți copii și doriți să le oferiți o astfel de înghețată delicioasă și sănătoasă, turnați compoziția în păhărele de plastic, înfingeți câte un bețișor în mijloc și dați-le la congelator. După ce au înghețat, scoateți înghețata din forme și veți obține înghețată pe băț – preferata copiilor.

Ca ingrediente opționale, pentru o aromă mai deosebită, puteți adăuga câteva picături de esență de vanilie sau de migdale. În compoziție mai puteți adăuga nuci, migdale, fistic, alune, bucăți de ciocolată, cacao etc.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. fara monoglutamat de sodiu!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.