Înghețată de casă din 2 ingrediente – rețetă de post

Aceasta este o rețetă de înghețată pe care o putem face acasă ori de câte ori simțim nevoia de ceva dulce, fără a folosi zahăr, lactate sau alte ingrediente “grele” și complicate. Este o alternativă sănătoasă la înghețata din comerț, mult mai ușoară și rapid de făcut.

Inghetata de Banane

Inghetata de Banane

Bananele sunt un ingredient excelent pentru înghețată, deoarece nu conțin apă, iar când le pasăm, se transformă într-o cremă fină, pufoasă și dulce naturală. Iar când le amestecăm cu cacao și/sau unt de arahide, obținem o compoziție asemănătoare unei înghețate de ciocolată.

Înghețată de casă din banană – rețetă

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de un blender sau robot de viteză relativ mare, care poate să spargă ingrediente mai solide, cum sunt bucățile de gheață.

Ingrediente

• 3 banane congelate
• 1-2 linguri de unt de arahide
• 1-2 linguri de cacao

Preparare

Scoateți bananele din congelator și lăsați-le să stea câteva minute la temperatura camerei, pentru a fi mai ușor de procesat și a nu strica robotul.

Puneți bananele în blender împreună cu untul de arahide și pudra de cacao și pulsați de câteva ori, pentru a mișca bananele. Când încep să se topească și să se lege, mixați mai mult timp până când obțineți o compoziție cremoasă, perfect omogenă.

Inghetata de Banane

Inghetata de Banane

Înghețata este gata și poate fi servită pe loc. O puteți îmbogăți sau decora cu diverse fructe, ciocolată neagră rasă, fulgi de cocos, scorțișoară, nuci, stafide, alune etc.

Această înghețată este ideală pentru cei mici, pentru a le potoli nevoia de ceva “bun” în mod natural.

Dacă o vreți mai “înghețată”, puneți compoziția în caserole și lăsați-o să stea în congelator mai mult. În acest caz, puteți folosi direct banane necongelate.

Bananele pot fi congelate întregi, cu tot cu coajă (rezistă mai mult), sau gata decojite, tăiate rondele și puse în pungi (se oxidează mai repede). Așteptați să se coacă bine-bine înainte de a le pune în congelator. Astfel înghețatele vor fi mult mai dulci. În acest caz, congelați-le cu tot cu coajă, iar când le scoateți pentru o rețetă, curățați-le și tăiați-le bucăți.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.