Biluțe digestive – un desert rapid și sănătos, fără zahăr și fără foc

Acest desert este ideal pentru dieta vegetarienilor, dar și a celor care postesc în zilele de miercuri și vineri și în posturile de peste an. Sunt foarte dulci (datorită fructelor), hrănitoare, sățioase și sănătoase, și se prepară destul de rapid, fără a fi nevoie să le coaceți.

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

Biluțe digestive – rețetă

Ingrediente

• 1 pachet de curmale (200-250 g)
• 1 pachet de smochine
• 10 prune proaspete sau uscate
• 2 banane
• biscuiți obișnuiți
• nucă de cocos
• semințe de chia măcinate (opțional)
• esență de vanilie

Preparare

– Scoateți sâmburii de la curmale.

– Puneți curmalele și smochinele la înmuiat într-un bol cu apă, cât să le cuprindă. Adăugați în apă și puțină esență de vanilie. Dacă folosiți prune uscate, puneți-le și pe ele la hidratat în acest amestec.

– După ce s-au înmuiat (circa 2-3 ore), scoateți fructele și mixați-le la blender sau dați-le prin mașina de tocat carne. Procedați la fel cu prunele, dacă folosiți prune proaspete și cu bananele. Dați și biscuiții prin mașină, pentru a-i mărunți.

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

– Transferați pasta de fructe și biscuiți obținută într-un bol încăpător. Adăugați jumătate din apa cu esență de vanilie în care au stat fructele la înmuiat. Pentru a îngroșa compoziția, adăugați nucă de cocos, suficientă cât să lege bine ingredientele, și semințe de chia măcinate prin râșnița de cafea, dacă folosiți.

Noi am mai pus în aceste biluțe și miez de floarea-soarelui. Puteți adăuga și puține vișine sau cireșe din dulceață, compot sau vișinată/cireșată. (eventual în mijlocul fiecărei biluțe). Puteți renunța la biscuiți și folosi doar nucă de cocos dacă doriți ca biluțele să nu aibă nici un adaos de zahăr.

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

– Amestecați compoziția cu o lingură la început, apoi începeți să frământați cu mâna, pentru a verifica dacă mai trebuie nucă de cocos. Pasta trebuie să fie suficient de legată pentru a modela biluțe. După ce le veți da la frigider, se vor mai întări.

– Când compoziția este gata, puneți nucă de cocos pe un platou. Rupeți bucățele mici de aluat și dați-le prin nucă de cocos. Luați apoi fiecare bucățică în palme și formați biluțe cât mai rotunde, potrivit de mari (de dimensiunea unor nuci).

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

Biluțe din Fructe și Cocos Rețetă

Păstrați biluțele în caserole închise, la frigider. După ce vor sta la rece câteva ore sau peste noapte, vor fi mult mai gustoase, mai aromate și mai solide.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.