Găluște cu PRUNE, de post – rețetă
Găluștele cu prune se mai numesc gomboti, sau colțunași cu prune. Când aceste savuroase fructe sunt în sezon, le putem folosi la prepararea acestui desert minunat. Iese foarte bun și de post, fără ou.

Prune
Găluște cu prune, de post – rețetă
Ingrediente aluat
• ½ kg de cartofi
• 120 g de făină
• 1 lingură de griș
• 50 ml de ulei
• 1 praf de sare
Pentru decor
• 200 g de pesmet
• 4 linguri de zahăr
• 1 lingură de pudră de scorțișoară
Preparare
Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert într-o oală cu apă și sare. Încercați-i cu o furculiță. Dacă sunt fierți, luați vasul de pe foc și turnați peste ei apă rece pentru a-i putea curăța repede de coajă.
Următorul pas este să-i faceți piure, cât sunt încă fierbinți, pasându-i manual, sau în blender.
Puneți piureul obținut într-un bol încăpător. Adăugați făina, grișul, sarea și uleiul. Amestecați la început cu o lingură, apoi începeți să frământați cu mâna. Trebuie să obțineți un aluat potrivit, nu foarte tare. Rupeți-l în bucățele mici.

Găluște cu Prune
Aplatizați câte o bucată de aluat, puneți-o în palmă și așezați în mijloc câte o prună spălată în prealabil, de la care ați scos sâmburele. Dacă prunele sunt mari, tăiați-le în două și folosiți câte o jumătate. Înveliți aluatul în jurul prunei, acoperind-o complet și cât mai uniform, dându-i la urmă o formă cât mai rotundă posibil.
Fierbeți găluștele într-o oală cu apă care clocotește, în care ați pus puțină sare, circa 8-10 minute. Se procedează ca la colțunași. Când se ridică la suprafață, sunt gata.

Găluște cu Prune Rețetă
Scoateți găluștele cu o spumieră într-un vas în care ați amestecat pesmet simplu sau rumenit în prealabil, cu puțin zahăr și scorțișoară. Rostogoliți găluștele prin acest amestec și apoi serviți-le calde, sau reci, de la frigider.
Dacă nu aveți prune proaspete, faceți această rețetă cu prune uscate, prune din compot scurse bine, magiun (gem gros de prune) sau alte fructe, precum caise sau vișine.
Buneee.
Singura mancare care nu mi a placut niciodata.
cei mai buni…gomboti cu prune…!!
Care este reteta?