Salată de GRÂU – o rețetă super-sănătoasă, recomandată de dr. Pavel Chirilă

Grâul integral este un aliment extrem de sănătos. Din păcate, prin metodele moderne de procesare a cerealelor se pierde aproape 50% din substanțele nutritive conține de boabele de grâu. Prin eliminarea tărâței și a germenilor de grâu – părțile cele mai nutritive, sunt distruse: vitaminele B1, B2, B3, E, acid folic, calciu, fosfor, zinc, cupru, fier și fibre.

Grâu Integral

Grâu Integral

Salată de grâu – rețetă

Această salată de grâu este de fapt un fel de colivă, preparată din grâu integral, miez de nucă, miere și fructe.

Ingrediente

• 250 g de grâu integral
• 2 căni de miez de nucă
• 1,5 litri de apă
• miere de salcâm
• 2-3 mere rase

Ingrediente opționale

• alte fructe de sezon
• nucă de cocos
• praf de vanilie naturală

Preparare

Boabele de grâu se spală în mai multe ape, apoi se pun într-o oală cu apa. După ce dă în clocot, se lasă să fiarbă circa 15-20 de minute. Trebuie să rămână circa 1 cm de apă deasupra grâului când luați vasul de pe foc.

Procesul de „înflorirea” boabelor de grâu va continua la temperatura camerei. Cratița cu grâul se acoperă cu un capac, apoi se învelește într-o pătură, și se lasă câteva ore.

Puteți fierbe grâul în primă fază seara, și apoi să-l lăsați să se umfle peste noapte, iar dimineața să preparați salata pentru a o servi la micul-dejun, deoarece este foarte consistentă și hrănitoare.

După ce grâul s-a umflat și a devenit moale, se scurge apa. Se adaugă miezul de nucă proaspăt măcinat (fin sau bucăți mai mari) și mierea. Se amestecă până la omogenizare.

Adăugați și nuca de cocos, și merele rase pe răzătoare.

Salată de Grâu

Salată de Grâu

Pentru servire, puneți salata în boluri, și decorați-o cu fructe de sezon dacă aveți prin casă, dacă nu, cu puțină pudră de roșcove (carob). Păstrați salata la frigider, în recipiente închise.

În loc de nuci puteți folosi migdale sau alune de pădure, sau o combinație între ele.

Surse:

1. “Nu Hrăni Cancerul”, Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Cristela Georgescu
2. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=66

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. o sa incerc si eu ….mmmm…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.