Ice tea (ceai rece) de PIERSICI – rețetă răcoroasă de sezon
Piersicile sunt o explozie de aromă, prospețime și dulceață naturală. Aceste delicatese de vară sunt și foarte sănătoase. Conțin fibre, proteine, vitamina A, vitamina C, vitaminele E și K, vitamina B3, acid folic, fier, colină, potasiu, magneziu, fosfor, mangan, cupru și zinc.

Ice Tea de Piersici Făcut în Casă
Ceaiurile reci, comercializate în magazine sub numele de “ice tea” sunt o metodă eficientă de răcorire în sezonul cald. Însă pentru a trece cu bine prin zilele caniculare, avem nevoie de o alimentație cât mai sănătoasă, fără aditivi alimentari nocivi precum coloranți, îndulcitori sau aromatizanți sintetic.
Sfatul nostru este să nu cumpărați sucuri din magazine, ci să le preparați singuri acasă, din fructe proaspete, fără adaos de zahăr.
Ice tea de piersici – rețetă
Piersicile, și alte fructe cu sâmburi mari au proprietăți anti-inflamatorii, anti-cancerigene și anti-obezitate. Susțin de asemenea sănătatea sistemului cardiovascular, îmbunătățesc vederea și nivelurile zahărului din sânge, lipidelor și insulinei. Aceste efecte se datorează în special antioxidanților conținuți: antociani, acizi clorogenici, quercetine și catehcine.
Ingrediente
• 4 plicuri de ceai verde, de mentă sau de fructe
• 3 piersici zemoase
• ½ lămâie
• 1 litru de apă
• 1-2 linguri de miere
Preparare
Puneți apa la fiert. Când începe să clocotească adăugați pliculețele de ceai. Luați vasul de pe foc și acoperiți-l cu un capac. Lăsați ceaiul la infuzat câteva minute (cât scrie pe pachet).
Scoateți pliculețele și lăsați ceaiul să se răcească de tot.
Tăiați piersicile în jumate, scoateți sâmburii și curățați-le de coajă. Puneți-le în blender și mixați câteva secunde, până când fructele se transformă într-un nectar delicat.
După răcirea completă a ceaiului, turnați-l într-o carafă. Adăugați nectarul de piersici, sucul proaspăt stors de lămâie și mierea. Amestecați totul cu o lingură, și dați vasul la frigider.
Această băutură răcoritoare de piersici se poate servi după câteva ore, când aromele s-au îmbinat și ceaiul a căpătat un gust bogat.
Pentru servire, turnați ceaiul de piersici în pahare, și adăugați 2-3 cuburi de gheață, și eventual câteva frunzulițe de mentă proaspătă.
Sursă informații nutriționale și medicale: http://www.medicalnewstoday.com/articles/274620.php