ÎNGHEȚATĂ de post din BANANE și nuci – rețetă fără foc

Această rețetă de înghețată se prepară la blender, fără foc. Este 100% vegetală, sănătoasă și foarte gustoasă. Are o consistență fină și cremoasă, datorită bananelor și nucilor caju.

Înghețată din Banană

Înghețată din Banană

Înghețată din banane și nuci – rețetă 

Ingrediente

• 2 banane
• 200 g de nuci caju
• 2 linguri de ulei de cocos
• 2 linguri de miere sau sirop de agave
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 vârf de cuțit de sare
• opțional: 4 linguri de cacao

Înghețată din Banane și Caju

Înghețată din Banane și Caju

Preparare

Nucile caju se găsesc la magazinele naturiste, dar și în supermarketuri. Uleiul de cocos se poate procura tot de la magazinele naturiste. Nucile caju trebuie lăsate la înmuiat în prealabil. Lăsați-le să stea la hidratat într-un bol cu 150 ml de apă – în care ați pus și esența de vanilie, circa 2 ore.

Bananele trebuie să fie coapte bine. Dacă uleiul de cocos este solid (abia scos din frigider), îl puteți face din nou lichid încălzindu-l puțin pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde (câteva secunde).

Înghețată din Banană și Nuci Caju

Înghețată din Banană și Nuci Caju

Puneți nucile caju (cu tot cu apa în care au stat la înmuiat) în blender. Mixați până obțineți o pastă cremoasă. Adăugați bananele tăiate rondele, uleiul de cocos lichefiat și eventual pudra de cacao, dacă vreți să obțineți o înghețată de “ciocolată”).

Mixați până când rezultă o compoziție fină, omogenă.

Dacă nu aveți în casă o mașină de făcut înghețată, puneți compoziția de înghețată în cutii de plastic sau pahare și dați-o la congelator. Lăsați-o să stea circa o oră la congelator, apoi scoateți-o și amestecați-o energic cu o lingură, pentru a spare cristalelele de gheață. Repetați acest procedu încă o dată, apoi lăsați-o din nou la congelat.

Înghețată Vegetală din Banană

Înghețată Vegetală din Banană

Înainte de a o consuma, lăsați-l la temperatura camerei jumătate de oră, pentru a nu fi prea tare.

Trebuie să știți că uleiul de cocos are proprietatea de a se întări (solidifica) la temperaturi scăzute. Acest lucru va ajuta înghețata să se închege mai bine.

Dacă vreți să serviți această înghețată pe loc, fără a o mai congela, folosiți banane congelate în loc de banane proaspete.

Vă recomandăm și:

Înghețată vegetală dintr-un ingredient

Înghețată Vegetală din 2 Ingrediente 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.