Pate din SEMINȚE de DOVLEAC și TURMERIC – rețetă fără foc
Semințele de dovleac sunt foarte bogate în minerale: fosfor (57%), magneziu (48%), cupru (48%), zinc (23%), fier (16%) și mangan. Conțin de asemenea proteine (20%) și antioxidanți. Studiile au asociat consumul de semințe de dovleac cu prevenirea unor boli importante: diabetul, infecțiile virale, bacteriene și microbiene, cancerul sau hiperplazia benignă de prostată.
Turmericul este unul din cele mai sănătoase condimente pe care le putem folosi la prepararea sau chiar colorarea mâncărurilor. Curcumina, compusul activ din turmeric, a fost studiată intens în ultimii ani, datorită proprietăților sale anti-inflamatoare puternice. Unele studii sugerează că turmericul poate combate osteoporoza și încetini creșterea cancerului sau a cirozei hepatice.
Pate de semințe de dovleac și turmeric – rețetă
Un mod ideal de a include semințele de dovleac și turmericul în dietă este acest pate vegetal. Această rețetă este cu atât mai atractivă cu cât nu necesită preparare termică. Acest pate este 100% natural și foarte sănătos. Este gustos, hrănitor și extrem de sățios.
Ingrediente
• 350 g de semințe de dovleac
• 1 linguriță de pulbere de turmeric
• 1 cățel de usturoi
• 4 roșii uscate la soare
• ½ cană de apă
Preparare
Puneți miezul semințelor de dovleac la hidratat într-un bol cu apă, circa 2 ore sau mai mult, până când acestea se înmoaie. Scurgeți-le de apă și puneți-le în blender. Procedați la fel cu roșiile (pe acestea le puteți lăsa la înmuiat în apă sau ulei). Adăugați-le în blender împreună cu usturoiul curățat și pulberea de turmeric,
Mixați până când toate ingredientele se omogenizează. Adăugați câte puțină apă în timp ce blenderul merge, până când pateul capătă o consistență fină și cremoasă, și este numai bun de întins pe pâine.
Serviți acest pate cu pâine uscată, lipie, turte sau biscuiți, simplu sau cu roșii, măsline, ceapă verde sau diverse salate de legume.
Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=82