„Elixirul OCHILOR” din CAISE și MORCOV (rețetă video)

Numai culoarea vie acestei băuturi ne spune foarte multe despre beneficiile pe care le are asupra ochilor. Portocaliul este culoarea emblematică a sănătății oculare. Atunci când combinăm morcovi cu caise, obținem un adevărat elixir pentru protejarea și întărirea vederii.

Smoothie Pentru Îmbunătățirea Vederii

Smoothie Pentru Îmbunătățirea Vederii

Smoothie de caise și morcov – rețetă

Rețetă Pentru Vedere

Rețetă Pentru Vedere

Ingrediente

• 2 morcovi mici
• 5-10 caise
• 1 pahar de apă

Preparare

Spălați morcovii și tăiați-i rondele. Adăugați-i în blender. Spălați caisele și îndepărtați sâmburii. Puneți-le peste morcov și adăugați apa. Puteți folosi apă minerală sau parțial carbogazoasă (semi-minerală). Veți obține o băutură mult la răcoritoare și spumoasă.

Smoothie de Caise și Morcovi Pentru Îmbunătățirea Vederii

Smoothie de Caise și Morcovi Pentru Îmbunătățirea Vederii

Mixați până când rezultă un smoothie fin, omogen. Adăugați pentru început jumătate de pahar, și dacă vi se pare că băutura este prea groasă, mai puneți.

Smoothie de Caise cu Morcov

Smoothie de Caise cu Morcov

Smoothie-ul are un gust dulce-acrișor, foarte refreshing. Dacă doriți să fie mai dulce, adăugați 1 lingură de miere de albine.

Beneficii

Despre morcovi se știe deja că sunt buni pentru vedere, deoarece conțin mult beta-caroten. Cu toate acestea, studiile recente au arătat că fructele, în special caisele, au un potențial mai mare de a proteja ochii decât morcovii.

Smoothie Pentru Vedere

Smoothie Pentru Vedere

Caisele sunt în mod special benefice pentru ochi datorită capacității lor de a proteja împotriva degenerescenței maculare asociate cu vârsta. Sunt o sursă considerabilă de vitaminele A și C, care joacă un rol important în prevenirea daunelor radicalilor liberi asupra celulelor și țesuturilor, protejând astfel cristalinul.

Caisele conțin de asemenea carotenoide și xantofile, nutrienți despre care cercetătorii spun că pot ajuta la protejarea vederii de daunele cauzate de înaintarea în vârstă. Luteina din caise protejează în mod special retina – partea ochiului care captează imaginea vizuală din mediu – împotriva leziunilor cauzate de lumina albastră.

Mai mult, oamenii de știință au asociat consumul regulat de fructe cu un risc mai mic de pierdere a vederii dată cu înaintarea în vârstă. Acest beneficiu a fost constatat la persoanele care consumă 3 sau mai multe porții de fructe pe zi. 3 porții poate părea mult, însă fructele sunt foarte versatile. Pe lângă faptul că le putem ronțăi ca atare, le putem adăuga în smoothie-ul de dimineață (precum rețeta noastră), iaurt, salate, înghețate, tarte sau diferite deserturi.

Elixirul Vederii din Caise și Morcovi

Elixirul Vederii din Caise și Morcovi

Acest smoothie este benefic și celor care au probleme cu digestia, întrucât caisele sunt o sursă bogată de fibre alimentare. 50% din fibrele regăsite în caise sunt fibre solubile. Acest tip de fructe ajută inclusiv la controlul nivelului colesterolului.

Surse:
1. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=3
2. http://healthimpactnews.com/2014/apricots-have-a-far-greater-potential-to-protect-your-eyesight-than-carrots-do/

Vezi și rețeta video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Nu doar pentru ochi,pentru intreg corpul.

  2. Multumesc pentru reteta.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.