NEGRESĂ de post cu CIREȘE
Negresa este cu siguranță cea mai rapidă prăjitură de post pe care o pute face pentru zilele de miercuri și vineri sau pentru perioadele de post de peste an. Se prepară foarte ușor, cu ingrediente minime, și fără prea mult deranj.
Cuprins
Negresa de post cu cireșe – rețetă
Puteți folosi cireșe proaspete, când sunt în sezon, sau vișine. Dacă nu, sunt bune și cele din compot, din vișinată sau din congelator. În loc de cacao puteți folosi pudră de roșcove (carob), care se găsește la magazinele naturiste, dar și în supermarketuri. În loc de apă minerală, puteți folosi apă plată sau lapte vegetal (de cocos, de migdale, de orez etc).
Ingrediente
• 2 căni de apă minerală
• 1 cană de zahăr brun
• 4 căni de făină
• 1 pliculeț de praf de copt
• 3-4 linguri de cacao neagră
• ½ cană de ulei
• ½ cană de gem
• o mână de cireșe desfăcute
• opțional: ½ cană de nuci
Preparare
Dacă cireșele sunt proaspete, spălați-le bine, apoi desfaceți-le cu grijă și scoateți sâmburii.
Într-un bol încăpător, adăugați apa minerală, uleiul, zahărul și gemul. Amestecați cu un tel. Adăugați apoi făina cu praful de copt, nuca măcinată (dacă folosiți), și pudra de cacao. Amestecați bine, până la omogenizare. În funcție de gust, puteți adăuga și esență de rom, de vanilie etc.
Picurați puțin ulei în tava pregătită, și tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă. Cu mâna, așezați câte o cireașă desfăcută din loc în loc, până acoperiți toată suprafața.
Introduceți tava în cuptorul încins, și lăsați-o să se coacă 40-45 de minute. Nu o scoateți înainte de a face testul cu scobitoarea. Pudrați-o la final cu zahăr brun pudră sau nucă de cocos.
are praf de copt si ma ustura stomacul……nu-l putem inlocui cu altceva?
putina drojdie uscata inmuiata .