Sirop de SOC fără fierbere – rețetă

Preparatele din soc sunt foarte aromate și răcoritoare, mai ales în combinație cu lămâie. Pe lângă socata tradițională, care nu lipsește aproape din nici o casă vara, mai putem pregăti sirop de soc. Vă prezentăm o rețetă care nu presupune fierberea florilor, ci numai infuzarea lor.

Sirop de Soc Fără Fierbere

Sirop de Soc Fără Fierbere

Sirop de soc fără fierbere – rețetă

Ingrediente

• 30 de flori de soc
• 1 kg de zahăr brun brut
• 1 litru de apă
• 4 lămâi

Preparare

Puneți apa într-o cratiță și adăugați zahărul. Amestecați și puneți vasul pe foc. Lăsați apa să se încălzească și zahărul să se dizolve, amestecând cu o lingură de lemn. Acest amestec nu trebuie să fiarbă.

După topirea completă a zahărului, luați cratița de pe foc și adăugați florile de soc. Presați-le cu o paletă de lemn și adăugați apoi sucul proaspăt stors de la 2 lămâi.

După ce ați amestecat totul bine, puneți deasupra 2 lămâi tăiate felii, acoperind toată suprafața vasului. Presați din nou ușor cu paleta, astfel încât socul să se îmbibe bine în apă.

Lăsați infuzia să ajungă la temperatura camerei, apoi puneți capacul și dați vasul la frigider pentru 2-3 zile. Acest interval de timp le va permite florilor de soc să se infuzeze bine în siropul de zahăr și lămâie și să-și lase aroma.

După 3 zile de stat la frigider, scoateți feliile de lămâie și socul cu o paletă, dați-le deoparte și apoi strecurați lichidul în recipiente de sticlă.

Păstrați siropul la frigider. Rezistă la rece circa 2 săptămâni.

Acest sirop este foarte bogat la gust, de aceea se poate bea diluat. Pentru a-l servi, turnați puțin sirop de soc într-un pahar (pe un sfert), și umpleți-l apoi cu apă rece. Este foarte bun cu apă minerală, ca un sifon. Amestecați siropul și serviți-l cu un pai.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.