Înghețată vegetală din 2 ingrediente: BANANE și CACAO (rețetă video)

Este cea mai reușită rețetă de înghețată vegetală pe care o puteți prepara acasă. Secretul este textura moale și untoasă a bananelor. Comparativ cu alte fructe (precum căpșunile), bananele nu lasă apă când sunt congelate. Dimpotrivă, când sunt pasate, se transformă într-o pastă și mai cremoasă.

Inghetata din cacao si banane

Inghetata din cacao si banane

Înghețată din banane și cacao – rețetă

Ce se întâmplă când amestecăm banane și cacao în blender? Obținem o înghețată de ciocolată naturală. Această înghețată atrage curiozitatea prin mai multe elemente. În primul rând, este 100% vegetală. În al doilea rând, se prepară foarte repede.

Inghetata din cacao si banane

Inghetata din cacao si banane

În al treilea rând, rețeta conține doar 2 ingrediente: banane și cacao. Nu în ultimul rând, nu necesită zahăr. Este foarte dulce datorită bananelor. Cu cât sunt mai coapte, cu atât mai dulce va ieși înghețata. Dacă eventual o vreți mai dulce, adăugați puțină miere (merge foarte bine cea zaharisită).

Ingrediente

• 2 banane
• 4-5 linguri de cacao

Preparare

Dacă doriți să serviți înghețata pe loc, folosiți banane congelate peste noapte. Scoateți bananele din congelator și lăsați-le circa 30 de minute să se înmoaie puțin.

(Obiceiul de a cumpăra mai multe banane, a le tăia rondele bananele și a le ține la congelator servește tocmai acestui scop.)

Inghetata din cacao si banane Reteta

Inghetata din cacao si banane Reteta

Puneți bananele rondele în blender împreună cu cacaua.

Inghetata Vegetala din Banane si Cacao

Inghetata Vegetala din Banane si Cacao

În loc de cacao puteți folosi pudră de roșcove (carob). Sau puteți folosi pudră de cacao și roșcove în cantități egale. Pulberea de roșcove este mai puțin energizantă decât cacao și mai deschisă la culoare, însă conține mai mulți antioxidanți și are o aromă plăcută de scorțișoară.

Inghetata Vegetala din Banane si Cacao

Inghetata Vegetala din Banane si Cacao

Mixați până rezultă o compoziție cremoasă și pufoasă.

Inghetata din cacao si banane

Inghetata din cacao si banane

Dacă bananele sunt proaspete, puneți înghețata în congelator câteva ore. Veți obține o înghețată asemănătoare celei din comerț, cremoasă și pufoasă, deși nu este făcută cu ou sau lactate. Textura fină a bananelor, asemănătoare untului este motivul pentru care înghețata iese atât de bună.

Inghetata Vegetala din Banane si Cacao

Inghetata Vegetala din Banane si Cacao

Dacă bananele sunt deja congelate, înghețata este gata pe loc. O puteți totuși congela mai mult dacă o doriți mai tare.

Vezi și rețeta video:

Înghețată vegetală din 2 ingrediente: BANANE și CACAOEste cea mai reușită rețetă de înghețată vegetală pe care o puteți prepara acasă. Secretul este textura moale și untoasă a bananelor. Detalii>

Posted by LaTaifas.ro on 19 Iunie 2015

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

  1. Îngheață prea tare de parcă ar fi apa înghețată nu iese pufoasă

  2. cu iaurt sau smintina e durereeeeeeeeeeeeeeee

  3. Este foarte buna ! Bananele congelate se pot combina cu fructele preferate.

  4. Intr-adevar ,din fructe proaspete ,chiar daca se pun banane iese ca o apa inghetata.

  5. Sigur…e superrr….am facut si eu inghetata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.