Jeleu de DUDE sau alte fructe – rețetă de bază

Jeleurile de casă sunt un mod plăcut de a prepara fructele de sezon, mai ales atunci când dispunem de o cantitate mare de fructe și trebuie să le folosim la ceva pentru a nu se altera. De pildă, dudele sunt un tip de fructe care se trec foarte repede.

Jeleu din Dude

Jeleu din Dude

Jeleu de fructe – rețetă de bază

Jeleul de fructe este un tip de dulce binevenit vara, deoarece este răcoritor, aromat și foarte ușor la stomac, întrucât nu se prepară cu ouă, făină sau produse lactate. Jeleurile sunt o rețetă minunată mai ales pentru cei mici, care adoră deserturile dulci, moi și colorate.

Ingrediente

• 200 g de dude
• 600 ml de apă
• 100 g de zahăr brun
• 2 linguri de gelatină
• sucul de la ½ lămâie

Preparare

Fructele trebuie să fie coapte bine. Se spală, și apoi se mixează în blender, până rezultă o pastă fină. Se pune apa într-un vas pe foc, se adaugă zahărul și fructele pasate și se amestecă bine. Se adaugă apoi și gelatina înmuiată în prealabil în apă.

Se amestecă totul, și se lasă să dea 1-2 clocote. Se ia vasul de pe foc, și se adaugă zeama proaspăt stoarsă de la lămâie. Se toarnă în boluri, cupe, caserole, borcane de sticlă mici sau alte recipiente, apoi se dă la frigider câteva ore, sau peste noapte, pentru a se închega.

În loc de dude se pot folosi orice alt fel de fructe: căpșuni, zmeură, fragi, cireșe, vișine și alte fructe de pădure, mere, gutui, portocale, lămâi, grepfrut, ananas, cătină, etc., sau chiar plante medicinale și flori, precum petale de trandafir.

În loc de gelatină se poate folosi pudră de agar-agar, un tip de gelatină vegetală, extrasă din alge marine. Încheagă mult mai bine și mai ferm decât gelatina de origine animală, și face preparatul la care este folosită mult mai sățios și laxativ (aviz celor care suferă frecvent de constipație).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Cine stie unde gasesc dude in jud. BV?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.