Turte din SEMINȚE de IN la tigaie – rețetă super-simplă

Oricât de mult ne-am dori să renunțăm definitiv la pâinea albă și alte produse rafinate, bogate în carbohidrați simpli (răi), vin momente când pur și simplu corpul nostru tânjește după ceva făinos sau preparat din aluat. În astfel de situații, îl putem “păcăli” cu aceste turtițe făcute din semințe de in. Sunt foarte sățioase, hrănitoare și sănătoase.

Turte din Făină de In

Turte din Făină de In

Turtă din semințe de in – rețetă

Aceste turte din semințe de in pot fi considerate un substituent excelent pentru pâinea din comerț sau alte produse de panificație. Sunt mai ales indicate persoanelor care au probleme cu digestia, intoleranță la gluten, sau nu au voie să consume grâu și produse din făină de grâu. Sunt pufoase, ca niște turte, însă maleabile, ca o lipie.

Pot fi mâncate ca atare, calde sau reci, sau pot fi unse cu unt, gem, cremă de brânză, cremă de ciocolată, unt de arahide sau pate, sau le puteți umple cu roșii, castraveți tăiați bucăți mici sau o compoziție sănătoasă de shaorma.

Ingrediente

• 3 linguri de semințe de in măcinate
• ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 lingură de ulei
• 1 lingură de apă
• 1 ou
• 1 praf de sare
• ¼ linguriță de paprika sau boia

Preparare

Aceste ingrediente ajung pentru o turtă. Dacă doriți să faceți mai multe, măriți cantitățile, respectând proporțiile pentru fiecare ingredient în parte.

Măcinați fin semințele de in, folosind o râșniță de cafea. Dacă nu aveți cu să măcinați semințele, puteți procura făină de in de la magazinele naturiste.

Amestecați bine toate ingredientele, până rezultă o masă omogenă. Puneți o tigaie pe foc la înfierbântat. Dacă doriți, adăugați puțin ulei de cocos pentru a o unge. Turnați aluatul, și întindeți-l bine de-a lungul fundului tigăii. Lăsați turta la copt circa 3 minute. Înainte de a o servi, lăsați-o să se răcească cel puțin 5 minute.

Puteți coace aceste turte și pe o plită sau tablă, dacă aveți în casă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.