ÎNGHEȚATĂ vegetală din CĂPȘUNI, la blender, fără zahăr (rețetă video)

Secretul acestei înghețate rapide îl constituie bananele congelate. Obiceiul de a păstra câteva banane decojite și tăiate în sferturi în congelator vă poate salva vara, când doriți să preparați o înghețată rapidă și sănătoasă.

Înghețată la Blender din Căpșuni

Înghețată la Blender din Căpșuni

Înghețată de căpșuni și banane – rețetă

Această rețetă de înghețată este foarte sănătoasă, deoarece se face numai cu fructe, fără lapte, fără zahăr, fără frișcă sau alte ingrediente hipercalorice.

Ingrediente

• 2 banane mari, congelate
• 300 g de căpșuni proaspete
• 2 linguri de miere
• opțional: 1 pumn de nuci, esență de vanilie, citrice etc

Preparare

Bananele trebuie să fie foarte bine congelate (tăiate rondele). Lăsați-le să stea peste noapte. Dacă nu aveți 2 mari, folosiți 3 mici. Căpșunile pot fi proaspete sau congelate și ele. Vara însă, când sunt în sezon, profitați de cele proaspete, deoarece sunt mult mai aromate, suculente și bogate în vitamine. Dacă folosiți și nuci – care vor da acestei înghețate un gust fabulos, și un plus de proteine de calitate, măcinați-le prin mașina de carne sau prin râșnița de cafea.

Înghețată la Blender din Căpșuni Rețetă

Înghețată la Blender din Căpșuni Rețetă

Puneți mai întâi bananele în blender. Este nevoie de un blender cu viteză mare, care să poată sfărâma fără probleme bucăți de gheață sau alimente congelate, altfel se va strica. Mixați până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați apoi căpșunile curățate de codiță și spălate bine, nucile – dacă folosiți, mierea – dacă folosiți, și esența – dacă folosiți. Apăsați butonul, și mai mixați câteva secunde, până când totul se transformă într-o înghețată fină, perfect omogenă.

Se servește imediat. Această înghețată este atât de bună și naturală, încât se poate da și celor mici, pentru a le astâmpăra pofta de ceva dulce.

Înghețată la Blender din Căpșuni

Înghețată la Blender din Căpșuni

Bananele congelate dau acestei înghețate textura cremoasă și gustul rece, specific acestui desert. Dacă vreți ca înghețata să fie și mai solidă, lăsați-o la frigider peste noapte. Este foarte bună și fără miere: dulce-acrișoară.

Înghețată din Căpșuni

Înghețată din Căpșuni

Puteți înlocui căpșunile cu orice alt fruct pe care îl aveți în casă. Cu siguranță veți trece această rețetă la favorite, și nu veți mai cumpăra înghețată din magazin prea curând.

Vezi și rețeta video:

ÎNGHEȚATĂ vegetală din CĂPȘUNI la blender, gata în 10 sec.Cu siguranță veți trece această rețetă simplă la favorite, și nu veți mai cumpăra înghețată din magazin prea curând:

Posted by LaTaifas.ro on 1 Iunie 2015

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Pare delicioasa!!! Merita incercata !!!

  2. mariana tincu

    interesant

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.