Sirop din GHIMBIR și ECHINACEA (rețetă cu miere)

Plantele folosite la prepararea acestui sirop natural asistă corpul să lupte împotriva răcelilor și a simptomelor asociate, mai ales împotriva tusei, durerilor în gât și blocajelor respiratorii. Este atât de dulce și aromat încât poate fi consumat cu plăcere și de cei mici.

Sirop de Ghimbir și Echinacea

Sirop de Ghimbir și Echinacea

Sirop de ghimbir și echinacea – rețetă

Toate ingredientele din această rețetă au proprietăți antivirale și anti-inflamatoare. Rădăcina de echinacea este una din cele mai puternice plante pe care le putem folosi pentru întărirea imunității, și combaterea cancerului. Planta ajută în perioada de convalescență, în afecțiuni respiratorii, urinare, infecții cu candidă, herps și inflamațiilor pielii.

Ingrediente

• 4 lingurițe de rădăcină de echinacea (ceai de la plafar)
• 4 lingurițe de rădăcină de lemn-dulce (ceai de la plafar)
• 2 linguri de ghimbir ras
• 1 linguriță de scorțișoară
• 100 g de miere sau sirop de agave
• 1 litru de apă

Preparare

Cumpărați de la magazinele naturiste 1 pachet de ceai de rădăcină de echinacea și 1 pachet de ceai de rădăcină de lemn-dulce.

Puneți 4 linguri de echinacea, 4 linguri de lemn-dulce, ghimbirul ras, scorțișoara și apa într-o cratiță. Puneți capacul și lăsați plantele să fiarbă la foc mic circa 10-20 de minute, sau până când lichidul scade la jumătate.

Strecurați lichidul rămas într-un borcan de sticlă, și după ce s-a răcorit, adăugați mierea de albine. Amestecați bine până când rezultă un sirop fin. Păstrați siropul la frigider. Preparați acest sirop în cantități mici, pentru a fi consumat mereu proaspăt, la nevoie.

Administrare

Adulții vor lua câte 1 lingură de sirop la fiecare 3 ore pentru ameliorarea simptomelor de răceală, gripă sau tuse. Copiii între 6 și 13 ani vor lua câte ½ lingură de sirop, la fiecare 3 ore. Este bine să luați acest sirop încă de la primele semne de boală.

Pentru prevenirea și tratarea răcelilor, puteți prepara siropul doar din ghimbir și echinacea. Pentru durerile în gât și tuse, folosiți și lemn-dulce deoarece este ingredientul cel mai important.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.