Cum să Faci Chec de Post
Cea mai mare ispită în post este desertul. Checul este un tip de desert care ne satisface nu numai pofta de a mânca ceva dulce, dar şi nevoia de a ne întări stomacul. Checul este un produs consistent şi săţios, pufos şi delicios.
Reţetele de chec de post sunt simple şi economice. Ai nevoie de puţină pudră de cacao şi de câteva arome pentru gust. Nu ezita să îmbogăţeşti reţeta cu fructe: portocale, nuci sau stafide. Poţi folosi şi rahat sau dovleac.
Chec cu nucă prăjită
Ingrediente:
• trei sferturi de cană de ulei
• 2 căni de apă minerală (compot sau suc de fructe)
• 3 căni de făină
• 2 căni de zahăr
• 4 linguri de cacao închisă la culoare
• un plic de praf de copt (sau o linguriţă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau oţet)
• 2 plicuri de zahăr vaniliat sau esenţă de vanilie
• nucă prăjită sau stafide
Mod de preparare:
• se pun în bolul în care se prepară compoziţia uleiul şi zahărul
• se amestecă bine cu telul sau mixerul (compoziţia trebuie sa fie un pic mai groasă decât la clătite)
• se adaugă apa minerală şi făina cernută cu praful de copt
• se pun nucile sau stafidele şi aromele
• se tapetează tăvile cu margarină şi fărină (sau se foloseşte hârtie de copt)
• se dă la cuptorul încins pentru 35-40 minute (la început la foc tare, apoi la foc mic)
• checul se verifică folosind scobitoarea
• se pudrează cu zahăr vanilat
Chec tigrat în două culori
Ingrediente:
• 250 ml apă
• 100 ml ulei
• 2 căni de făină
• o cană de zahăr
• 3 linguri de cacao
• ciocolată de menaj de post rasă
• un praf de copt
Mod de preparare:
• se amestecă toate ingredientele într-un castron, în afară de cacao
• se foloseşte mixerul pentru o omogenizare mai bună
• se împarte compoziţia în două
• o parte se lasă albă, iar în alta se adaugă cacao şi încă 2 linguri de apă
• se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt
• se alternează compoziţiile astfel: se adaugă în mijloc o lingură de compoziţie albă, deasupra una neagră, apoi iar una albă, şi tot aşa, până la final
• tava se dă la cuptor pentru 40 de minute
• se pudrează cu zahăr
Pont! Checul se poate pune în tăvi de diferite forme: inimioară, steluţă, margaretă, pentru un aspect mai creativ.
multumim mult pt retete
mai bine nu faci