“Chipsuri” de MERE la cuptor – o gustare sănătoasă

Un mod ingenios de a potoli dorința de a gusta ceva bun între mese este să ne preparăm aceste chipsuri din mere. Sunt absolut savuroase, și merită să le încercați. Cu siguranță vor deveni un desert preferat al familiei.

Chipsuri de Mere

Chipsuri de Mere

Chipsuri de mere – rețetă

Spre deosebire de chipsurile din comerț, pline de sare, grăsimi, coloranți și E-uri, aceste chipsuri sunt 100% naturale și sănătoase. Nu sunt altceva decât mere pudrate cu scorțișoară și uscate în cuptor. Ies foarte crocante și aromate.

Ingrediente

• 3 mere
• Scorțișoară

Preparare

Spălați bine merele, folosind oțet. Astfel veți îndepărta pesticidele ascunse în coajă. Puteți să scoateți cotorul merelor cu ajutorul acelui instrument special de curățat fructele și legumele, sau le puteți tăia direct rondele. Feliați merele cât de subțire puteți.

Chipsuri de Mere Rețetă

Chipsuri de Mere Rețetă

Așezați rondelele de mere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați deasupra lor (numai pe o parte este suficient) scorțișoară, și/sau alte arome preferate (nucșoară, cuișoare, zahăr brun măcinat, zahăr vanilat etc).

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, și lăsați-le o oră. Scoateți tava, întoarceți feliile pe cealaltă parte, și mai lăsați-le încă un ceas, să se usuce bine. Aveți grijă să nu se ardă.

Rondelele de mere se usucă și transformă în chipsuri pe măsură ce vor elimina toată apa. Lăsați-le să se răcească, apoi serviți-le. Sunt delicioase. Puteți transforma și alte fructe în chipsuri crocante, precum kiwi, pere sau banane.

Faceți aceste chipsuri atunci când stați acasă, de pildă la sfârșitul săptămânii, pentru a le avea gata pentru weekend. Durează destul de mult, de aceea este bine să nu fiți pe fugă când le preparați.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.