O rețetă inovativă – “Cartofi prăjiți sănătoși” din rădăcini de PĂTRUNJEL (copți la cuptor)

Ori de câte ori aveți poftă să mâncați cartofi prăjiți, peparați-vă o porție zdravănă de rădăcini de pătrunjel la cuptor. Sunt la fel de gustoase, mult mai sănătoase, deoarece nu se prăjesc în ulei, și mult mai aromate.

Cartofi Prăjiți din Rădăcini de Pătrunjel

Cartofi Prăjiți din Rădăcini de Pătrunjel

Cine s-ar fi gândit că poate exista un înlocuitor perfect pentru cartofii prăijiți, care să nu crească nivelul colesterolului sau riscul de a lua în greutate!

Acești “cartofi prăjiți” din rădăcini de pătrunjel coapte la cuptor sunt o soluție minunată pentru toți cei care sunt la dietă, sau au renunțat la prăjeli, însă simt din când în când nevoia să mănânce ceva “gustos”. Legumele gătite la cuptor sunt întotdeauna mult mai gustoase decât atunci când le fierbem sau le mâncăm crude.

Se numesc “cartofi prăjiți”, deoarece rădăcinile se taie la fel ca și cartofii, fâșii subțiri, și sunt la fel de crocanți după ce se rumenesc în cuptor.

Rădăcini de pătrunjel la cuptor – rețetă

Ingrediente

• 3 rădăcini mari de pătrunjel
• 3 linguri de ulei de măsline
• 2-3 linguri de pulbere de usturoi
• sare și piper după gust

Preparare

Preîncălziți cuptorul, apoi apucați-vă de curățat rădăcinile. Tăiați-le capătul, curățați-le de coajă (folosind instrumentul acela special pentru rădăcinoase, dacă aveți în casă), apoi spălați-le bine.

Luați fiecare rădăcină în parte și tăiați-o în două pe lățime, apoi fiecare jumătate pe lungime în mai multe felii, apoi fiecare felie în fâșii subțiri lungi, așa cum se vede în videoclip. dacă îi vreți un pic mai moi la final, tăiați fâșiile un pic mai grosuțe (sau mai late).

Puneți fâșiile de rădăcini de pătrunjel într-un bol încăpător, și adăugați cele 3 linguri de ulei de măsline, pulberea de usturoi (acest condiment se găsește în magazine, însă îl puteți înlocui cu 2-3 căței de usturoi crud, tocat mărunt), puțină sare și puțin piper (dacă aveți voie). Sunt foarte buni și fără piper. Puteți folosi și alte mirodenii, precum rozmarin sau oregano.

Amestecați cu o lingură, și puneți-i într-o tavă de copt, într-un singur strat. Lăsați rădăcinile să se coacă în cuptorul încălzit circa 30-40 de minute, sau până când devin crocanți.

Acum faceți testul: sunt la fel de crocanți și gustoși ca și cartofii prăjiți?

Puteți face această rețetă și cu păstârnac. Ies și mai dulci.

Rețetă video

3 comentarii

  1. O inovatie, de succes ! (Y) (Y) (Y) !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.