Rețeta de CEAPĂ roșie cu MIERE pentru circulație, varice, inimă, răceală și gripă

Ceapa face parte din categoria alimentelor cu o valoare terapeutică remarcabilă. A fost folosită încă din vechime la prepararea de leacuri pentru diverse afecțiuni.

Ceapă cu Miere

Ceapă cu Miere

Ceapa – proprietăți

În ceapă se găsește o multitudine de substanțe nutritive: Vitaminele C, B1, B6, B9, E și PP, calciu, siliciu, sulf, fosfor, iod, fier și natriu, enzime, uleiuri eterice, fermenți și acid citric. Ceapa este în principal anti-infecțioasă, anti-microbiană, antibiotică și tonică, analgezică, expectorantă, antitusivă și emolientă, hipotensivă și hipoglicemiantă.

Spre deosebire de usturoi, cercetările axate pe ceapă în ceea ce privește beneficiile sale cardiovasculare au fost realizate mai degrabă pe animale decât pe oameni. În studiile pe animale de laborator, compușii sulfuroși din ceapă au arătat că previn formarea cheagurilor de sânge, reduc nivelul de colesterol și trigliceride, protejează inima și vasele de sânge, și previn atacul de cord.

Suc de ceapă cu miere – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de ceapă roșie
• 300 g miere

Preparare

Ceapa curățată și spălată bine se taie și se introduce în storcătorul de fructe. Dintr-un kilogram de ceapă rezultă circa 600 ml de suc. Acesta se transferă într-un borcan de sticlă sau într-o sticlă cu gura largă, și se adaugă mierea de albine. Se amestecă bine, apoi recipientul se închide ermetic și se ține în frigider.

Administrare

Doza recomandată este de 150 ml pe zi, care se împarte în 3 părți egale. Se iau câte 50 ml de suc înainte sau în timpul meselor principale. Tratamentul durează 1 lună, și se face de 2 ori pe an, atunci când organismul are cea mai mare nevoie, adică primăvara și toamna.

 Indicații terapeutice

— Ateroscleroză, ischemie cardiacă, hipertensiune arterială
– Varice și insuficiență circulatorie periferică
– Astenie
– Tuse, dureri în gât, răceală și gripă
– infecții virale, imunitate scăzută
– Îmbătrânire prematură

Contraindicații și precauții

Deși este un aliment miraculos, ne neînlocuit în mâncărurile zilnice, ceapa are și unele contraindicații. Trebuie consumată cu precauție de persoanele care au probleme gastro-intestinale: gastrită, indigestie, colită de fermentație sau sindromul colonului iritabil.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. A probat cineva? Imaginez mirosul din frigider…

  2. Pai daca se inchide ermetic….nu are cum sa iasa mirosul…

  3. pai daca avem diabet cum putem pune miere ???

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.