TURTE coapte cu BRÂNZĂ de vaci – mai sănătoase decât plăcinta tradițională

Aceasta este un desert sănătos și gustos deopotrivă, în varianta Dukan. Se prepară foarte rapid, și este ideal pentru cei care sunt la dietă și vor să mănânce ceva delicios, de casă.

Turte Coapte Cu Brânză de Vaci

Turte Coapte Cu Brânză de Vaci

Turte coapte cu brânză dulce – rețetă

Pentru cei care iubesc plăcinta cu brânză, dar vor o variantă mai sănătoasă și mai rapidă, această rețetă le va fi cu siguranță pe plac. Turtele coapte cu brânză și tărâțe de ovăz sunt mai sănătoase decât gogoșile prăjite în ulei, și mai puține tendențioase decât plăcinta cu brânză în varianta clasică. În locul zahărului se folosește îndulcitor natural. Xylitolul este unul din cei mai populari îndulcitori naturali, care se găsește în fibrele multor fructe și legume. Se poate procura de la magazinele naturiste sau din unele supermarketuri.

Ingrediente

• 300 g de brânză de vaci
• 1 ou
• 4-5 linguri de tărâțe de ovăz
• 3 linguri de lapte praf degresat
• 5 linguri de îndulcitor natural (xylitol)
• ½ lămâie
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

Veți vedea cât de ușor și repede se fac aceste turtițe Dukan. Din cantitățile ingredientelor listate mai sus ies circa 12-14 turtițe delicioase.

Căutați să cumpărați o brânză nu foarte moale. Dacă nu găsiți, brânza moale poate fi lăsată la scurs de zer 30 de minute într-o sită, pentru a deveni mai cremoasă și mai ușor de folosit.

Într-un bol încăpător, amestecați brânza de vaci cu oul, tărâțele de ovăz, laptele praf și coaja de lămâie. Adăugați îndulcitorul sarea și esența de vanilie. Amestecați toate ingredientele, până rezultă o pastă omogenă.

Pregătiți o tavă dreptunghiulară, și tapetați-o cu hârtie de copt. Aprindeți cuptorul, și preîncălziți-l la 189 de grade Celsius.

Întrucât aluatul este moale, folosiți o lingură mare. Puneți compoziția în tavă cu lingura, apoi nivelați fiecare turtă în parte, până ia o formă rotundă.

Dați tava în cuptor, și lăsați turtele la copt aproximativ 30 de minute, până se rumenesc frumos.

În aceste turte se pot adăuga și câteva stafide. Dacă nu sunteți la dietă, în locul tărâțelor de ovăz se poate folosi făină, și eventual puțin praf de copt.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

8 comentarii

  1. Nici un indulcitor nu’i sanatos;mai bine fara sau..putina miere naturala!!

  2. Este exact reteta de …papanasi!

  3. Sânt foarte bune ,am făcut fără să știu de rețetă ,din dorința să nu mănânc prăjit ,buneeee .

  4. Turte cu branza de vaci,coapte !!Oricum,multumim !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.