Salată de OUĂ fierte și IAURT – un aperitiv delicios
Dacă vă plac foarte mult ouăle fierte și iaurtul, această salată poate fi aperitivul perfect, întrucât combină aceste două ingrediente foarte bine. Această salată este o idee foarte bună pentru musafiri sau pentru sărbătorile de peste an. Se prepară foarte ușor.

Salată de Ouă Rețetă
Salată de ouă – rețetă
Iaurtul este o alternativă mult mai potrivită ca element de legătură pentru o salată de ouă decât maioneza. În plus, este mult mai sănătos. Aroma bogată și acrișoară a iaurtului face salata de ouă mult mai ușoară la gust și plină de prospețime. O idee bună ar fi să folosiți iaurt grecesc.
Ingrediente
• 6 ouă fierte
• ½ cană de iaurt
• ½ cană de țelină tocată sau rasă
• 2 linguri de muștar
• 1 ceapă (verde dacă este vară)
• ½ linguriță de paprika
• pătrunjel, mărar sau alte verdețuri preferate
• sare și piper după gust
Preparare
Pentru ca iaurtul să fie cremos, și să nu lase zeamă, se pune la scurs într-o strecurătoare cu găuri mici și dese. Se lasă circa 20 de minute, până se separă zerul.
Între timp, se fierb ouăle, care trebuie să fie suficient de tari pentru a le tăia. Ceapa se curăță și se spală, se toacă mărunt și se pune în bolul pentru salată. După ce s-au fiert, ouăle se taie cubulețe și se adaugă în bol, împreună cu iaurtul scurs și condimentele. Dacă vă plac salatele mai condimentate, pe lângă paprika mai puteți adăuga usturoi, chili sau alte condimente. Se poate folosi și 1 avocado mic la această salată sau ton.
Amestecăm cu grijă ingredientele, și acoperim bolul cu un capac sau cu o folie și îl dăm la frigider.
Delicată și cremoasă, salata de ou este una din cele mai ușoare mâncăruri de preparat și consumat în zilele aglomerate.Merge foarte bine cu pâine prăjită, pe biscuiți (crakers), sau se poate servi pe un platou cu frunze de salată verde, pentru un aspect mai elegant dacă este sărbătoare sau dacă avem musafiri.
Mama ne prepara aceasta salata cand eram mici dar in loc de iaurt punea smantana mai putin grasa si doar codite de ceapa verde si oua fierte si putina sare dupa gust ,,,,era la indemana pt ca avea gaini in curte si vacuta cu lapte !
e buna iubita dar pentru colesterol…