TURTE crude din semințe, alune și ovăz (rețetă)

Aceste turtițe sunt foarte hrănitoare și sățioase. Se pot consuma la micul-dejun, sau se pot lua la pachet, pentru a fi servite în pauza de masă sau ca gustare între mese.

Turte din Semințe

Turte din Semințe

Turte din semințe și ovăz – rețetă

Semințele, alunele, stafidele de fulgii de ovăz sunt ingredientele folosite la această rețetă raw-vegan (crudă, vegetariană). Nu necesită preparare termică, și nici adaos de zahăr, sare sau ulei. Se pot folosi tipuri diferite de alune sau cereale, se pot adăuga nuci, caju, migdale sau fistic. Dacă le vreți dulci, puneți și 1 lingură de miere de albine.

Ingrediente

• 7 linguri de semințe de susan
• 3 linguri de semințe de floarea-soarelui
• 5 linguri de stafide
• 4 linguri de alune
• 3 linguri de fulgi de ovăz

Preparare

Pentru a obține niște turte sănătoase, trainice, se recomandă ca semințele și alunele să fie crude, neprăjite și nesărate.

Fulgii de ovăz și semințele de floarea-soarelui se macină fin (se poate folosi râșnița de cafea, un robot sau blender, sau mașina de carne). Stafidele se toacă mărunt într-un blender, sau se folosesc întregi. Se amestecă toate ingredientele într-un bol, punând și semințele de susan întregi.

Se frământă cu mâna, până rezultă un aluat sfărâmicios și lipicios. Acesta se împarte în mai multe părți, și se modelează în turte mai mici, mai mari, mai groase sau mai subțiri, sau se face un sul gros și se taie felii grosuțe. Dacă le vreți mai tari și mai crocante, lăsați turtele peste noapte la uscat.

Turtele coapte în casă, deserturile fără foc și preparatele vegetariene au devenit foarte populare în ultima vreme și la noi. Tot mai multe familii au început să își modifice treptat dieta zilnică, renunțând la dulciurile din comerț, bogate în zahăr și coloranți, la grăsimile nesănătoase și la consumul excesiv de carne, și alegând mai multe semințe, cereale și fructe oleaginoase (nuci, alune) și proteine din surse naturale. Aceste mâncăruri sunt simple, mai practic și pline de nutrienți care aprovizionează organismul cu energie. Sunt ideale mai ales pentru copiii care au nevoie să mănânce sănătos pentru a se de dezvolta armonios.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Si alunele cand se pun, ce se face cu ele?
    Dupa ce s-au facut turte ce se face, se lasa cateva ore?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.