Prăjitură arăbească din cocos, iaurt și lămâie – foarte simplă şi bună

Această prăjitură se numeşte Harissa, şi este specifică bucătăriei orientale. Combinaţia ingredientelor dă naştere unui desert uşor la gust, dar şi uşor de preparat.

Prăjitură Arăbească

Prăjitură Arăbească

Prăjitura arăbească Harissa are o aromă plăcută de cocos şi un gust uşor acrişor datorită siropului de lămâie.

Dacă vi se pare prea mult zahăr pentru prepararea siropului, sanu vreți să folosiți deloc zahăr, îl puteți înlocui cu un îndulcitor natural, non-caloric, precum stevia, eritritol sau green sugar.

Prăjitură Harissa – reţetă

Ingrediente

• 500 g de griş
• 200 g de fulgi de cocos
• 150 g de unt
• 750-800 g de iaurt
• 2 pliculeţe de praf de copt
• 3 pliculeţe de zahăr vanilat

Ingrediente sirop

• 2 pahare de zahăr
• 2 căni de apă
• sucul de la 1 lămâie

Preparare

Cu siguranţă veţi fi încântaţi de faptul că acest desert atractiv se prepară foarte uşor şi rapid. Se pun absolut toate ingredientele într-un bol încăpător, şi se amestecă bine, până la deplina omogenizare.

Nimic mai simplu. Compoziţia rezultată trebuie să fie puţin mai densă decât cea pentru chec/pandişpan.

Se lasă o oră la loc întunecos în repaus, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Dimensiunea tăvii poate fi de 25-30 cm. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se lasă circa o oră.

Jamila - cele mai iubite retete

Jamila – cele mai iubite retete

Între timp, se prepară siropul. Se amestecă toate ingredientele pe foc (apa, zahărul şi sucul de lămâie proaspăt stors), până când se dizolvă zahărul.

Acum urmează partea interesantă. Cu 10 minute înainte ca prăjitura să fie gata, se scoate tava (lăsând cuptorul aprins) şi se taie prăjitura fierbinte în pătrăţele, folosind un cuţit înmuiat în apă.

Se toarnă repede siropul fierbinte pe toată suprafaţa prăjiturii, şi se dă din nou la cuptor. Se mai lasă 10 minute şi apoi se scoate.

Prajituri de casa Gina Bradea

Prajituri de casa Gina Bradea

Puteţi aromatiza prăjitura şi mai mult cu lămâie, adăugând coaja rasă de la o lămâie. La capitolul iaurt, cel mai bun este iaurtul grecesc.

Citeşte mai multe despre:

13 comentarii

  1. eu am facut-o de multe ori,am gasit-o acum 10ani intr-o carte cu retete grecesti …se merita ..e buna , pe bune

    • Mirela- prajitura greceasca cu gris se numeste REVANI si aia are oua…si e buna-buna-buna…..:-) , asta nu are oua dar e si ea buna..buna..buna…:-) e un fel de budinca de gris , în reteta data s-a omis sase spuna ca se pune si zahar la compozitie nu numai la sirop la sfirsit ,eu obisnuiesc sa pun si coaja rasa de lamaie în compozitie dar ca sa iasa si mai dementiala în loc de lamaie pun coaja de lime ( lamai din acelea mici si verzi care sunt mult mai aromate decit lamaile ) ..în orice caz prajiturica e buna dar daca ar fi sa aleg dintre cele doua de departe as alege REVANI ..asta e una din prajiturile mele preferate (y)

  2. Foarte buna si eu o fac de multi ani.

  3. cred ca este o prajitura buna

  4. De cati mililitri sa fie paharul?

  5. astept sa-mi spui cum ti-a iesit!

  6. Buna ,simplu de facu dar nu prea m-a incantatprea tare

  7. O faceam cu multi ani in urma dar insiropam cu lapte si miere.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.