Supă de PEȘTE – rețetă mediteraneană, bogată în Omega-3

O supă de pește este obligatorie pentru toți cei care țin o dietă mediteraneană. Peștele conține o cantitate importantă de Omega-3, acizi grași care se găsesc foarte rar în alte alimente. Această rețetă este probabil cel mai simplu mod de a consuma pește de câteva ori pe săptămână, conform recomandărilor medicilor nutriționiști, în special persoanelor care au probleme cu inima sau colesterolul.

Supă de Pește Rețetă

Supă de Pește Rețetă

Supă de pește – rețetă

Atunci când nu aveți timp să preparați o cină sofisticată, puteți apela la această supă de pește minunată. Este o rețetă simplă, o masă ușoară și foarte sănătoasă. Rețineți că prospețimea și tipul de pește folosit contează.

Ingrediente

• 500 g de pește (cod, crap, știucă etc)
• opțional: 500 g de creveți
• 9 căni de apă
• ½ lămâie
• 2 lingurițe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță de cimbru uscat
• 2 linguri de ulei de cocos
• 2 căței de usturoi
• 1 ceapă medie
• 3 cartofi roz mici
• ½ cană de frunze de țelină tocate mărunt
• ½ cană de coriandru sau pătrunjel tocat mărunt
• 1 linguriță de sare
• ½ linguriță de piper

Preparare

Clătiți și curățați bine creveții, dacă folosiți. Procedați la fel cu peștele, apoi puneți-l (împreună cu creveții) într-o oală mare, adăugați 6 căni de apă și jumătate din cantitatea de cimbru. Lăsați la foc mediu, până când apa se apropie de punctul de fierbere, apoi dați focul la mic și scoateți peștele din apă într-un vas. Lăsați oala cu apă în continuare pe aragaz, la foc mic.

Într-o altă crăticioară mai mică, încălziți uleiul de cocos la foc mic. Adăugați ceapa tocată fin, restul de cimbru și usturoiul, și sotați totul 5 minute. Adăugați apoi frunzele de țelină tocate și mai lăsați 5 minute la foc mic.

Adăugați cartofii tăiați cubulețe și 3 căni de apă. Stoarceți sucul de lămâie, și asezonați cu sare și piper după gust. Lăsați totul să fiarbă până când cartofii se înmoaie, circa 10 minute. Adăugați peștele și apa în care a fiert peștele din cealaltă oală, și mai lăsați câteva minute, până când peștele se încălzește.

Serviți supa de pește în boluri, ornate cu coriandru sau pătrunjel verde. Cantitatea de supă preparată ajunge pentru 4 porții.

La această rețetă se pot adăuga și alte legume, în funcție de preferința fiecăruia: roșii tocate mărunt, rondele de morcov, broccoli, buchețele de conopidă, păstăi verzi etc.

Sursă rețetă: http://www.lifetimefatloss.com/fish-soup-recipe.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.