Supe de Post – 3 Rețete Inedite

Supele de post sunt detoxifiente naturale pentru organism, mai ales în perioada primăvară-vară. Există o sumedenie de combinaţii de legume care pot fi folosite la prepararea supelor şi borşurilor de sezon. Am cules 3 reţete de supă inedite, cu gust exotic şi efecte terapeutice minunate. Le recomandăm mai ales pe timp călduros, când este nevoie să consumăm mai multe lichide şi mâncăruri uşoare, bazate pe legume.

1. Rețetă Supă indiană aromată

3 Supe de Post Inedite

INGREDIENTE

• 2 ardei capia
• 2 dovlecei
• 3 cartofi mari
• 2 morcovi
• o legătură de mărar
• o jumătate de linguriţă de coriandru
• o jumătate de linguriţă de fenicul
• o linguriţă de chimen
• o bucată de ghimbir
• 4 linguri de măsline
• sare după gust

PREPARARE

• se curăţă şi se taie cartofii, morcovii şi ardeii şi se pun la fiert cu sare
• se pun seminţele de chimen la încins în ulei
• toacă prazul şi ghimbirul şi se adaugă în ulei
• se adaugă coriandrul şi feniculul după 5 minute şi se lasă 1 minut pe foc
• se pune acest amestec de condimente în supă după ce legumele au fiert
• se fierbe totul încă 5 minute şi se presară la final măratul tocat mărunt
• se consumă caldă sau rece, dar niciodată fierbinte

2. Rețetă Supă cu linte roşie

3 Supe de Post InediteINGREDIENTE

• 450 g linte roşie
• 2 cepe
• o jumătate de ţelină
• un morcov
• o legătură de pătrunjel verde
• boabe de corandru
• 3 linguri de ulei de măsline
• 2 foi de dafin
• sare şi piper după gust

PREPARARE

• se toacă ceapa şi se căleşte în ulei
• se rad ţelina şi morcovul şi se adaugă în uleiul încins
• după ce s-au înmuiat legumele, se stinge cu 2 litri de apă clocotită
• se spală bine lintea şi se adaugă în supă
• se ia spuma de deasupra când începe să fiarbă
• se adaugă dafinul, coriandrul, sarea şi piperul
• supa se îngroaţă când lintea este fiartă
• se serveşte cu verdeaţă tocată

3. Rețetă Supă cu porumb

INGREDIENTE

• 2 cartofi
• 2 roşii
• 2 căţei de usturoi
• o ceapă
• o rădăcină de pătrunjel
• o rădacină de ţelină
• un morcov
• o conservă de porumb
• pătrunjel verde

PREPARARE

• se opăresc roşiile şi se taie cubuleţe
• se toacă ceapa şi se căleşte cu roşiile în ulei de măsline
• se adaugă rădăcina de pătrunjel, morcovul şi ţelina rase pe răzătoare
• se adaugă mai la urmă cartofii şi boabele de porumb şi apă cât să le acopere legumele
• se fierbe la foc mic timp de 15 minute
• se adaugă apoi usturoiul tăiat, sarea şi piperul
• după ce dă în clocot de câteva ori, se presară pătrunjelul verde

Supă cu linte roşie

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.