Ciocolată neagră de post – rețetă și beneficii

Cu siguranță veți spune că este cea mai bună ciocolată pe care ați mâncat-o vreodată! Vă atrage ideea să o preparați singuri? Veți fi uimiți cât de simplă e rețeta, și cât de multe sunt beneficiile. Pe lângă faptul că este vegetală, această ciocolată este extrem de sănătoasă, deoarece că nu conține zahăr, dar și pentru că este foarte bogată în cacao.

Ciocolată de Post Rețetă

Ciocolată de Post Rețetă

Ciocolată de post – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de unt de cacao
• 1 cană de pudră de cacao
• ½ cană de miere de albine
• 1 lingură de esență de rom, mentă, portocale, vanilie, migdale, sau alte arome preferate
• opțional: alune, nuci, migdale măcinate, stafide

Preparare

Untul de cacao se găsește la magazinele de profil naturist, și este un produs senzațional, inclusiv pentru piele (poate fi aplicat extern, pentru riduri, vergeturi, celulită, mâini, călcâie, coate sau genunchi uscate, buze crăpate, păr deteriorat). Untul de cacao are o culoare gălbuie, și este grăsimea provenită din boabele de cacao. Are o aromă foarte plăcută, fină și discretă, ideală pentru o ciocolată de casă naturală, delicioasă.

Pentru prepararea ciocolatei, radem untul de cacao pe răzătoare, pentru a-l putea topi mai bine. Punem răzătura într-un bol de sticlă, pe care îl așezăm deasupra unei oale cu apă fiartă (bain-marie), la foc mic. Amestecăm continuu cu un tel, până când untul se face lichid.

După ce s-a topit complet, luăm vasul de pe foc și adăugăm pulberea de cacao (cernută printr-o sită), amestecând cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor. Când compoziția din bol este lichidă, adăugăm mierea lichidă (dacă este zaharisită, trebuie încălzită). Nu folosiți zahăr, deoarece acesta se topește foarte greu în untul de cacao, și nu se va dizolva complet.

Amestecăm bine până la omogenizare, și lăsăm ciocolata să se răcească ușor. Dacă folosim fructe, acum e timpul să le punem pe fundul formei folosite. Turnăm compoziția de ciocolată cleioasă în forme, sau într-un vas de sticlă, pentru a se întări.

Pentru a se întări mai repede, puneți ciocolata în frigider circa 20-30 de minute, apoi scoateți-o din forme. Această ciocolată minunată de casă are ca termen de valabilitate o săptămână. Păstrați-o la frigider, deoarece untul de cacao are tendința de a se topi la temperatura camerei.

Dacă nu găsiți unt de cacao, folosiți ulei de nucă de cocos. Astfel, ciocolata va fi și mai sănătoasă, deși nu va mai avea o textură la fel de densă și cremoasă.

Beneficii

Plăcerea de a consuma ciocolată este și mai mult stimulată și întărită de rezultatele studiilor științifice, care vorbesc despre proprietăți terapeutice de excepție ale acestui tip de desert. Boabele de cacao din care se produce untul de cacao și pudra de cacao sunt pline de antioxidanți și de substanțe nutritive.

Ciocolata neagră (cu un conținut ridicat de cacao – peste 70%) este foarte nutritivă, bogată în potasiu, magneziu, Vitaminele B3 și B5, zinc, seleniu, fosfor, fier, mangan, cafeină, proteine, acizi Omega-9 și fibre.

Ciocolata neagră are de 4 ori mai multe cathecine decât ceaiul verde, și de 2 ori mai mult decât vinul roșu. Aceste substanțe scad riscul de atac de cord și de cancer, prin faptul că reduc inflamația și ajută la regenerarea vaselor de sânge, a oaselor și a pielii.

Nu în cele din urmă, consumul de ciocolată ne dă energie, și ajută la eliberarea beta-endorfinelor, cunoscute sub numele de hormonii fericirii.

Încercați și rețeta de ciocolată de casă cu pudră de roșcove

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

15 comentarii

  1. Daca se inlocuieste cacao pudra cu pudra de roscove, totul este perfect.

  2. As vrea sa stiu unde pot gasi unt de cacao?

  3. si daca nu punem miere? o sa incerc sa vad ce se intampla…

  4. DELICIOASA SI F SANATOASA….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.