Salată medicinală de RIDICHE NEAGRĂ

Deși este folosită cel mai mult ca aliment, în salate și la gătit, ridichea neagră are utilizări medicinale din cele mai puternice.

În țările orientale precum Asia și în India, ridichea neagră este considerată și întrebuințată ca un adevărat un elixir.

Salată medicinală de RIDICHE NEAGRĂ

Salată medicinală de RIDICHE NEAGRĂ

Salată de ridiche neagră:  rețetă

Pentru a face o salată de ridiche neagră nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. Puteți reduce lista de ingrediente de mai jos doar la ridiche, zeamă de lămâie și ulei de măsline, sau mai puteți adăuga alte legume sau alimente care vă plac: pere, țelină, măsline, ouă,

Ingrediente

• 2 ridichi negre
• 1 morcov
• 1 măr
• suc de lămâie
• ulei de măsline
• sare de mare
• frunze de mentă (opțional)

Primele 3 ingredientele se rad pe răzătoare, sau se taie fâșii subțiri. Se amestecă apoi cu zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se gustă de sare și se aromatizează cu frunze mentă. Ridichea neagră se mai poate consuma și sub formă de suc, preparată la aburi, fiartă înăbușit sau sotată.

Beneficii

O sursă excelentă de Vitamina C, ridichea neagră mai conține potasiu, fier, magneziu, Vitaminele A, B și E. Este totodată este foarte bogată în antioxidanți, și din acest motiv este recomandată pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

În China și Europa, ridichea neagră este folosită pentru stimularea funcției digestive și pentru curățarea și întărirea ficatului. Inclusiv frunzele plantei au efecte detoxifiante. Practicanții medicinei chineze folosesc acest aliment pentru sănătatea plămânilor.

– Dizolvarea calculilor și prevenirea formării lor
– Detoxifierea rinichilor, ficatului și vezicii biliare
– Tonifierea ficatului
– Tratarea icterului
– Combaterea bacteriilor și a altor microorganisme dăunătoare
– Reglarea și menținerea hormonilor produși de glanda tiroidă (hipertiroidism)
– Reglarea tensiunii arteriale
– Ameliorarea simptomelor de răceală și gripă
– Prevenirea constipației
– Reducerea balonării abdominale
– Tratarea iritațiilor și arsurilor minore ale pielii
– Întărirea sistemului imunitar
– Reducerea mătreții și a scalpului uscat
– Pierderea în greutate

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.