Borș “terapeutic” de sfeclă și varză roșie

Aceasta este o rețetă rusească de borș medicinal din sfeclă și varză roșie. Sigur că un borș asemănător se prepară și la noi, și a ucrainieni și în alte țări învecinate. Este ideal pentru perioada rece, când corpul nostru are nevoie să fie revitalizat cu substanțe nutritive naturale. Sfecla și varza roșie sunt doi titani ai alimentației sănătoase, cu proprietăți medicinale uimitoare.

Borș de Sfeclă și Varză Roșie

Borș de Sfeclă și Varză Roșie

Borș de sfeclă și varză roșie:  rețetă

Combinația dintre sfeclă și varză roșie este una foarte atractivă, nu doar pentru ochi – datorită nuanței de roșu intens, ci și pentru gust și pentru sănătate.

Ingrediente

• 3-4 sfecle medii
• 1 cană de varză roșie rasă
• 1 ceapă
• câteva fire de pătrunjel tocat
• 1 lingură de zeamă de lămâie
• 1 cană de borș natural
• 1 lingură de unt
• 1 lingură de suc de roșii sau bulion
• 1 vârf de cuțit de nucșoară
• sare și piper după gust
• smântână (opțional)
• apă

Preparare

Se pune untul la topit la foc mic. Se adaugă ceapa tăiată solzișori și sfecla feliată fin sau rasă, și se lasă 7-8 minute la înăbușit cu capac, până când devin moi. Se adaugă apoi sarea și piperul și alte condimente preparate. Se toarnă apa (depinde cât de mult borș doriți să preparați), și se lasă la fiert 20 de minute. Se adaugă apoi varza rasă, sucul de roșii și nucșoara și se mai lasă câteva minute. Spre final, se adaugă borșul și pătrunjelul tocat la urmă. Borșul de sfeclă și varză se poate servi cu smântână. Puteți adăuga și puțin morcov ras și roșii la această ciorbă, sau alte legume preferate.

Dacă nu sunteți un fan al ciorbelor acre sau al borșurilor, puteți găti altfel sfecla și varza: rase în salate, consumate sub formă de suc, marinate cu suc de lămâie sau oțet, ulei de măsline și alte plante, sau adăugate în alte mâncăruri.

______________________________________________________________________________________

Mai multe despre beneficiile sfeclei și ale verzei roșii puteți citi în aceste articole:

 Sfecla Roșie ca Medicament 

 Sucul de Sfeclă Roșie – Un Cocktail Atovindecător

 Varza Roșie – Medicament Pentru Imunitate, Cancer și Alte Boli

 Sucul de Varză Roșie – Antidotul Îmbătrânirii și al Cancerului 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. la noi in moldova se face sii foarte bun

  2. daaaaaaa….foarte bun…cu cartofiori,telina,ceapa,morcov,pastarnac,sfecla,smantana…………da cum se face ;))))e secretul;)))

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]