Pâine din semințe de in, aromată cu cimbru și rozmarin – rețetă pentru cei la dietă

Această pâine din semințe de in, aromată cu cimbru și rozmarin este foarte ușor de făcut, și ideală pentru cei care vor să-și mențină silueta sau să slăbească. Poate înlocui cu succes pâinea albă, pufoasă din comerț.

Pâine din Semințe de In Rețetă

Pâine din Semințe de In Rețetă

Pâine din semințe de in:  rețetă

Dincolo de faptul că scade circumferința taliei, această pâine protejează împotriva cancerului la sân. Semințele de in au fost folosite ca sursă de hrană de mai bine de 5.000 de ani.

Ingrediente

• 1 cană de semințe de in măcinate
• 1 cană de nuci înmuiate în apă
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de drojdie
• 2 linguri de cimbru
• 2 linguri de rozmarin
• 1 căței de usturoi zdrobit
• 1 linguriță de miere
• ½ linguriță de sare de mare
• ½ cană de apă

Preparare

Procesați toate ingredientele, cu excepția semințelor de in și a apei într-un robot sau blender, până când se obține un amestec omogen. Transferați amestecul într-un bol mare, și adăugați semințele de in măcinate (prin râșnița de cafea) și apa. Frământați cu mâna până când obțineți un aluat. Dacă vi se pare prea tare, mai adăugați puțin ulei sau apă. Dacă aluatul iese prea moale, mai puțin semințe de in măcinate.

Dacă aveți un deshidrator acasă, puneți aluatul 6 ore la deshidratat. Tăiați la final pâinea în triunghiuri, ca în imagine. Lăsați-le așa încă 10 ore, pentru a se deshidrata complet.

Dacă nu aveți un deshidrator, lăsați pâinea la uscat 24 de ore, sau preparați-o în cuptor, la foc mic. Puteți renunța de asemenea la drojdie.

Beneficii

Semințele de in se umflă când ajung în tractul digestiv, unde acționează ca o mătură prin care curăță și elimină toxinele. Ca urmare, abdomenul devine mai plat, iar stările de balonare dispar.

Semințele de in conțin acizi grași alfa-linoleici, care reduc riscul de boli cardiovasculare și de inimă. Semințele de in sunt cea mai abundentă sursă de lignani, fitoestrogeni (hormoni din plante) care se leagă de receptorii estrogeni din corp, luptând astfel împotriva cancerului. Un studiu a arătat că femeile cu cancer la sân care consumă semințe de in au avut o reducere semnificativă a tumorii canceroase și o speranță de viață mai mare. Semințele de in trebuie măcinate pentru a fi mai bine absorbite de către corp, altfel se vor elimina rapid.

Cimbrul și rozmarinul sunt două plante energizante, cu proprietăți antiseptice, antibiotice și tonice. Această pâine este ideală pentru cei care țin la silueta lor, dar vor și energie pentru întreaga zi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Raritate! Unde se vinde asa ceva bun?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.