Piure și unt de DOVLEAC – 2 rețete delicioase de sezon

Piureul și untul de dovleac sunt două rețete tradiționale la americani, pe care le putem “fura” și noi, dat fiind că în țara noastră dovleacul crește la discreție. Se prepară foarte ușor, și este un mod delicios de a consuma acest fruct extrem de sănătos. Poate adăuga o aromă de toamnă la micul-dejun, pe o felie de pâine prăjită, sau la tarte și alte prăjituri.

Piure de Dovleac Rețetă

Piure de Dovleac Rețetă

Piure de dovleac:  rețetă

Spălați dovleacul, tăiați-l în jumătate și scoateți semințele și interiorul cu o lingură. (Nu aruncați semințele, puneți-le la uscat și mâncați-le). Puneți jumătățile de dovleac pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți în cuptor. Puteți tăia dovleacul în felii mai subțiri, pentru a se coace mai repede. Lăsați-l în cuptor circa o oră, sau până când carnea dovleacului devine moale la atingere.

După ce ați scos dovleacul din cuptor, lăsați-l să se răcorească preț de câteva minute, apoi pasați carnea scoasă din coajă cu blenderul până când rezultă o masă cremoasă, omogenă.

În acest stadiu, piureul de dovleac este prea apos. Acoperiți un bol cu o bucată de tifon, și turnați piureul pe deasupra. Lăsați-l să se scurgă bine, până capătă consistența dorită. Mai amestecați-l odată, și păstrați piureul la frigider, în cutii închise ermetic.

Piure de Dovleac Rețetă

Piure de Dovleac Rețetă

Unt de dovleac:  rețetă

Untul de dovleac este de fapt un piure de dovleac condimentat cu mirodenii.

Ingrediente

• 3 căni și jumătate de piure de dovleac (copt și pasat)
• trei sferturi de cană de miere
• 1 linguriță și jumătate de scorțișoară
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• ¼ linguriță de nucșoară
• ¼ linguriță de ghimbir
• ¼ linguriță de cuișoare
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Puneți toate ingredientele într-o cratiță, amestecați bine și lăsați la foc mic 40-45 de minute, pentru a se îngroșă. Serviți untul de dovleac după bunul plac!

Dacă doriți să-l păstrați la frigider, luați cu lingura unt de dovleac și umpleți tăvița cu forme de cuburi de gheață. Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la frigider sau la congelator până când se întărește. Luați câte un cubuleț de unt ori de câte ori aveți nevoie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. procesati termic mierea timp de 45 min? plus ca ati copt si rascopt dovleacul de n-a mai ramas nimic din el.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.