Cafea cu cardamon – rețetă arăbească, cu proprietăți antibiotice

Vă propunem o rețetă de cafea foarte benefică sănătății, datorită unui ingredient-cheie, folosit cu precădere în țările arabe: cardamomul. Mai multe despre beneficiile senzaționale ale cardamomului puteți citi în acest articol.

Cafea cu Cardamom

Cafea cu Cardamom

Cafea cu cardamom:  rețetă

Ingrediente

• 1 lingură de cafea măcinată fin
• 1 vârf de cuțit de cardamom măcinat
• 1 cană de apă
• zahăr

Preparare

Puneți apa și zahărul la fiert într-un ibric. Când începe să clocotească, luați vasul de pe foc și adăugați cafeaua și cardamomul. Puneți din nou ibricul pe foc și lăsați să atingă punctul de fierbere. Când începe să facă spumă, luați cafeaua de pe foc. Mai procedați astfel o dată, apoi cafeaua este gata.

Efecte

Data viitoare când mai preparați cafeaua de dimineață obișnuită, adăugați și un vârf de cuțit de cardamom, și veți obține o cafea cu iz arăbesc și proprietăți medicinale. Acest condiment face parte din aceeași familie cu ghimbirul, și cei mai mulți dintre noi îl folosim la prepararea deserturilor și ceaiurilor, alături de alte condimente dulci-picante, precum nucșoara, cuișoarele sau scorțișoara.

Cardamomul conține peste 100 de substanțe cu efecte antibiotice, prin care ne poate feri de infecțiile bacteriene la nivelul cavității bucale. Cafeaua cu cardamom este un remediu pentru igiena orală la îndemâna oricui. Are un efect rapid de eliminare a respirației urât mirositoare, și de îndepărtare a mirosului de usturoi. Mai mult, ajută la tratarea ulcerațiilor bucale și a infecțiilor bucale.

Cardamomul este renumit pentru capacitatea de a curăța și elimina toxinele din corp prin intermediul rinichilor. Fitonutrienții, vitaminele și uleiurile esențiale prezente în cardamom acționează ca niște antioxidanți foarte puternici. Acest condiment magic combate efectul radicalilor liberi care produc bolile cronice, și îmbătrânirea celulară prematură.

Practicienii medicinei Ayurveda susțin că o cafea cu cardamom reprezintă cel mai bun leac pentru combaterea depresiei, datorită capacității sale de detoxifiere a corpului și de întinerire a celulelor.

Adăugat în lapte sau ceai, cardamomul poate ajuta la prevenirea și ameliorarea simptomelor gripei și răcelii.

De asemenea, persoanele care suferă de infecții sunt sfătuite să consume cardamom, deoarece acesta conține diverse uleiuri esențiale cu proprietăți antiseptice prin care poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, virusurilor și ciupercilor.

Cardamomul acționează ca un remediu natural pentru tuse, bronșită și astm.

Datorită conținutului de Vitamina C, un antioxidant puternic, cardamomul îmbunătățește circulația în corp și implicit aspectul pielii.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.