Pâine de casă FĂRĂ FĂINĂ – rețetă sănătoasă

Au apărut în ultima vreme foarte multe rețete de pâine sănătoasă, preparată din diverse tipuri de făină – neagră, integrală, de secară, îmbogățită cu semințe sau tot felul de cereale, menite să schimbe atât gustul, cât și conținutul nutritiv al produsului final.

Pâine Fără Făină - Rețetă

Pâine Fără Făină – Rețetă

Pâine fără făină:  rețetă

Aceasta este o rețetă specială de pâine, care se prepară fără făină. Se folosesc în schimb mai multe tipuri de semințe, care se macină fin și se folosește pulberea obținută, care înlocuiește făina obișnuită folosită la produsele de panificație.

Ingrediente

• 90 g de semințe de in
• 90 g de semințe de floarea soarelui
• 90 g de nuci
• 50 g de semințe de dovleac
• 50 g de semințe de susan
• 4 ouă
• 100 ml de apă
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• sare

→ Preparare

Măcinați rând pe rând semințele, folosind râșnița de cafea, până obțineți o pulbere fină. Măcinați și miezul de nucă (puteți folosi mașina de tocat carne). Amestecați bine și adăugați bicarbonatul de sodiu, ouăle și apa. Amestecați din nou și adăugați puțină sare. Când s-a omogenizat bine, puneți aluatul obținut într-o tavă de pâine. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, circa 50 de minute.

Tot mai multe familii își doresc să mănânce sănătos, și să folosească mai mult ingrediente naturale la prepararea mâncărurilor. Pâinea este un aliment de bază, pe care îl punem zilnic pe masă, și care trebuie să fie cât se poate de sănătos și hrănitor. Vestea bună este că din ce în ce mai multe femei își prepară propria pâine în casă, folosind făină integrală, tărâțe sau semințe.

Deși mici și adesea ignorate, semințele și nucile sunt probabil printre cele mai complexe și sățioase alimente, datorită conținutului nutritiv foarte bogat. Această pâine este mai mult decât un aliment, este un adevărat leac pentru întreținerea sănătății, mai ales în familiile cu copii mici, care au nevoie să se dezvolte armonios și să se hrănească în mod adecvat.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

11 comentarii

  1. Foarte interesant, am sa incerc si eu 🙂

  2. Cat de sanatos este bicarbonatul de sodiu?

  3. cred ca iese o paine f. gustoasa ..multumesc

  4. Eeehheee,ce -as manca si eu,dar din pacate nu vrea stomacelul nici un fel de nuci si seminte 🙁 🙁

  5. cit de curind am so incerc si eu..

  6. am preparat aceasta piine,dar am pus putina tarita de griu si drojdie in loc de bicarbonat.Nu pt.ca bicarbonatul nu ar fi eficient sanatatii,dar drojdia de bere,eu o folosesc si deshidratata la desaiun.E super buna,excelenta.Eu o prepar odata pe saptamina,dar cu reteta mea si imi iese f.bine.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.