Cel mai vechi și eficient SIROP de tuse din lume (rețetă)

Sute de familii din lume au testat acest sirop picant. Rețeta este veche de cel puțin 3 decenii. A fost publicată în anul 1982 în America. Este foarte ușor de preparat acasă, și se poate administra pentru tuse, durere în gât, febră, strănut sau alte simptome ale unei gripe sau răceli.

Sirop de Tuse Rețetă

Sirop de Tuse Rețetă

Sirop anti-tuse:  rețetă

Ingrediente

• ¼ linguriță de ghimbir ras
• ¼ linguriță de piper cayenne (sau piper roșu)
• 1 lingură de oțet de mere
• 1 lingură de miere
• 2 linguri de apă

Amestecați toate ingredientele și păstrați siropul obținut la temperatura camerei sau în frigider. Adulții pot lua câte 1 lingură de sirop, de 2-3 ori pe zi. Dacă vi se pare prea arzător la gust, mai adăugați puțină miere.

La copiii de 10 ani se poate da câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi. Pentru copiii mai mici, cereți sfatul medicului.

Trebuie reținut că orice tuse care persistă mai mult de o săptămână, însoțită de dureri de cap sau febră, și orice tuse productivă cu mucus galben sau verde ar trebui evaluată de un medic specialist.

Deși are un gust teribil de pătrunzător, pișcător, arzător și înțepător, acest sirop reușește să calmeze un gât iritat, să trateze orice fel de tuse – în special tusea seacă, și să elibereze excesul de flegmă și mucus din gât, piept și nas.

Ghimbirul este un antihistaminic natural, prin ajută la curățarea pasajelor nazale și a căilor respiratorii de factori iritanți care pot produce alergii, strănut și iritație în gât. În plus, este foarte fierbinte și ajută la decongestionarea sinusurilor și a gâtului.

Cayenne este un condiment picant, care ajută la reducerea durerii prin suprimarea unui agent chimic care transportă mesajul durerii de la nervii zonei afectate la creier. Este foarte stimulent și încălzitor pentru întregul corp.

Efecte similare are și oțetul de mere. De aceea se și folosesc împreună toate aceste ingrediente, pentru a avea o eficiență sporită.

Acest sirop are inclusiv un rol profilactic (de prevenire) prețios în sezonul rece, când suntem mult mai predispuși la îmbolnăviri și la infecții virotice.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Ne sunteti de ajutor.Multumim!

  2. chiar am sa incerc ptr. ca am probleme cu alergia..multam fain

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.