Negresă cu Nucă şi Ciocolată de Post

Negresa este un desert aproape magic, dat fiind faptul că se prepară atât de uşor, este atât de delicios şi costă aşa de puţin! Există multe reţete de pregătire a acestei delicatese, dar cele mai bune sunt de regulă bazate pe nuci şi ciocolată.

Negresa este o prăjitură consistentă, cu aspect şi textură umedă, apetisantă. Factorul de senzaţional vine din faptul că această prăjitură se poate pregăti şi fără lactate, adică de post. Este un preparat ideal pentru perioada Postului Paştelui, mai precis pentru Sâmbetele Morţilor, când se duc jertfe la biserică pentru cei adormiţi.

Negresă cu Nucă şi Ciocolată de Post

Negresa de post poate fi la fel de gustoasă ca şi cea cu lapte şi unt. În acest caz se foloseşte ciocolată de menaj (de post), ulei sau margarină. Pentru o reţetă mai hrănitoare, se pot adăuga şi fructe uscate, gem sau dulceaţă. Miezul de nucă şi nuca de cocos sunt de asemenea adaousuri de vitamine pentru un desert sănătos.

Ingredientele de mai jos sunt pentru 10 porţii, sau un kilogram de prăjitură.

Ingrediente:

• o cană de apă minerală (300 ml)
• o cană de zahăr
• o cană de ulei de floarea-soarelui
• 2 căni de făină albă
• un pahar de fructe uscate (caise, prune, stafide)
• 150 g ciocolată de menaj (de post)
• 4 linguri de dulceaţă de cireşe sau alt gem
• 3 linguri de cacao pudră
• 3 linguri nucă de cocos
• 100 g miez de nucă
• un praf de copt
• o esenţă de rom

Glazura: se amestecă 2 linguri de zahăr cu 4 linguri de cacao şi 2 linguri de ulei. Se adaugă 2 linguri de apă clocotită şi se omogenizează. Sau se poate topi ciocolată de menaj de post.

Mod de preparare:

• se amestecă apa, zahărul şi uleiul într-un bol
• se adaugă făina cernută şi praful de copt
• se amestecă totul cu telul sau mixerul
• se adaugă ciocolata rasă şi se omogenizează
• se pun nucile măcinate, gemul şi fructele uscate mărunţite
• se amestecă bine compoziţia
• se toarnă într-o tavă tapetată cu ulei sau hârtie de copt
• prăjitura se dă la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu
• se taie bucăţi după ce s-a răcit complet
• se întinde glazura cu un cuţit şi se decorează cu nucă de cocos şi ciocolată de post rasă

Aşteptăm şi ideile voastre de negresă şi alte reţete înrudite care se pot pregăti pentru zilele de post.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.