Supă-cremă de ciuperci și nuci – rețetă de post
Gospodinele adevărate niciodată nu se plâng de perioada postului – când sunt nevoite să gătească mâncăruri fără carne şi produse lactate.
Ele ştiu că se pot face bucate delicioase şi numai din legume şi fructe, atât timp cât ştii cum să combini ingredientele şi cum să le aromatizezi.
Postul este o perioadă în care ne hrănim mai puţin, dar la fel de bine ca şi în celelalte zile obişnuite. Se recomandă consumul a cât mai multe legume verzi, fructe uscate şi seminţe.
Am ales o reţetă de post bazată pe ciuperci şi nuci. Este o combinaţie rară, dar reuşită.
Ciupercile sunt un aliment-medicament, iar despre miezul de nucă ştim că este un rezervor de sănătate. Ambele sunt săţioase, aşadar te vei simţi bine hrănit după o farfurie.
Ciupercile şi nucile merg bine împreună când sunt folosite în supele-cremă. Este o mâncare nutritivă, bogată în vitamine, proteine şi minerale.
Durează numai 30 de minute. Ingredientele de mai jos ajung pentru 4 porţii consistente.
Supă-cremă de ciuperci și nuci – rețetă
Ingrediente
• 500 de grame de ciuperci
• miezul de la 4 nuci
• 2 cartofi
• un morcov
• un păstârnac
• o ceapă
• 5 linguri de ulei de măsline
• o linguriţă de cimbru
• un căţel de usturoi
• sare şi piper după gust
Mod de preparare:
• se curăţă legumele şi se taie cubuleţe
• se pun la fiert în apă cu sare, timp de 20 de minute
• se spală ciupercile şi se taie cubuleţe
• se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt în ulei de măsline
• se adaugă usturoiul, sarea şi restul condimentelor
• se lasă pe foc 5 minute
• se pasează toate ingredientele la robot
• se adaugă ulei de măsline şi se amestecă bine
• peste supa-cremă de ciuperci se presară miezul de nucă
Se poate asezona cu verdeţuri proaspete: spanac, urzici, pătrunjel, mărar sau busuioc, pentru un plus de aromă şi culoare.